Fundația Orange

Vizită, de I.L.Caragiale

Alte resurse

Rodica Zimbru

Trimis la 27.05.2023

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Materialul prezentat combină învățarea cu ajutorul platformelor educaționale cu activitatea practică, bazată pe interacțiune. Abordarea reprezintă o provocare de a învăța singur, sau împreună cu ceilalți.Proiecte didactice


Galerie imagini, clic pentru zoom


Proiectul didactic este o abordare interdisciplinară ce face apel la discipline diferite, Limba și literatura română fiind disciplina de bază.

Este structurat după modelul ERR (evocare - realizarea sensului - asigurarea retenției și a transferului).

O astfel de activitate presupune ca elevii să dispună de un dispozitiv mobil, de preferință tabletă, dar se poate si cu telefonul mobil. Materialul cuprinde secvențe de conținuturi realizate cu utilizarea unor platforme educaționale, între acestea, menționăm: VideoAnt, Wordwall, LearningApps, Lino.

Materialul poate fi utilizat folosind linkul:
http://linoit.com/users/Rodica/canvases/%E2%80%9DVizit%C4%83%E2%80%9D%2C%20de%20I.L.Caragiale


Alte informații

Este o propunere de lecție interactivă, în care elevii sunt implicați efectiv, atât prin activitate independentă, cât și prin lucru dirijat de cadrul didactic.


Rodica Zimbru, profesor de Limba și literatura română

Școala Gimnazială nr. 10, Suceava

Trimis la 27.05.2023 - 19:05


Materiale similare

Călătoresc prin basme

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V

Proiectul didactic propus poate fi utilizat în lecțiile de sistematizare a cunoștințelor privind trăsăturile basmului, dar și în conștirntizarea valorilor morale tramise de acest text. Tema aleasă este iubirea față de familie care sensibilizează puternic cititorul.

Numeralul ordinal

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V

Un proiect de lecție în care metodele tradiționale sun îmbinate armonios cu metode moderne, pentru atingerea obiectivelor propuse.