Fundația Orange

Materiale în concurs


Înscrierile în ediția a cincea  #Digitaliada  (concurs național de materiale educaționale în format digital pentru clasele I-VIII) se desfășoară în perioada 28 octombrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Concursul se adresează profesorilor din orice școală din România, dar și oricărei alte persoane peste 14 ani, interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice originale în format digital, ce pot fi folosite în procesul de predare a oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII. Rezultatele concursului vor fi publicate până la 31 martie 2021.

Numerele curioase

Matematică
MATEMATICĂ, I ÎNCEPĂTOR EVALUARE

Numerele de la 0 la 10 pun întrebări copiilor

Să exersăm tabla înmulțirii

Matematică
MATEMATICĂ, II, III, IV MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Este o aplicație pentru consolidare și evaluare la matematică clasele 2-4 pentru Tabla înmulțirii. Aplicația poate fi folosită și pentru predare.

Radicalul

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Prezentarea radicalului de ordin 2 la nivelul școlii gimnaziale. Accentul cade pe proprietățile curente ale radicalului.

Nevoia de lucruri - Lecție pentru clasa a III-a, Educație civică

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, LIMBI MODERNE, III MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Lecția este destinată atât învățării de tip sincron, dar și de tip asincron, informațiile fiind structurate într-un mod prietenos și creativ. Exercițiile sunt concepute într-o manieră interdisciplinară, ca de altfel conținutul întregii lecții.

Algoritmi de prelucrare a cifrelor unui număr

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI MEDIU PREDARE

Materialul prezintă algoritmul de prelucrare a cifrelor unui număr, în pseudocod, urmat de implementarea acestuia în Scratch.

Criterii de divizibilitate cu 2, 5 și 10

Matematică
MATEMATICĂ, V ÎNCEPĂTOR PREDARE

Este o lecție de predare realizată cu ajutorul aplicației quizziz care poate fi utilizată atât sincron cât și asincron. Lecția presupune implicarea elevilor în deducerea noilor concepte și poate fi accesată cu ajutorul link-ului:

Textul liric pentru clasa a 7-a

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Filmulețul se dorește a fi util elevilor de clasa a VII-a prin prezentarea unor noțiuni cu privire la textul liric. Competența specifică: Recunoașterea modurilor în care sunt organizate informațiile din texte literare și nonliterare, continue, discontinue și multimodale.

Lecția: Estimarea rădăcinii pătrate dintr-un număr rațional

Matematică
MATEMATICĂ, VII MEDIU PREDARE

Conținutul video propus, asociat conținutului „rădăcina pătrată a pătratului unui număr natural și estimarea rădăcinii pătrate dintr-un număr rațional”, facilitează formarea competențelor prevăzute de programă corespunzătoare conținutului menționat.

Ajutoarele lui Moș Crăciun (activități integrate)

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, DEZVOLTARE PERSONALĂ, MUZICĂ ȘI MIȘCARE, I MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Copiii rezolvă sarcinile din materialul digital, care conține activități integrate: comunicare în limba română, matematică și explorarea mediului, dezvoltare personală, muzică, abilități practice.

Animale Polare

Științe ale naturii
ȘTIINȚE ALE NATURII, I ÎNCEPĂTOR PREDARE

Lecție interactivă despre animalele polare: descriere animale polare, modul de hrană și reproducere.

Drumul lui Moș Crăciun

Matematică
MATEMATICĂ, I MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Moș Crăciun are de lăsat cadourile. Are nevoie de ajutorul copiilor, pentru că nu poate intra până nu sunt rezolvate cerințele de pe fiecare ușă.

Călător prin România

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, II, III, IV MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Este un joc didactic (online/fizic) cu ocazia unor evenimente istorice: Ziua Națională, Ziua Unirii. Elevii au de pregătit pentru activitate un proiect în care să prezinte asemenea unui ghid turistic un loc vizitat din România. Pentru a străbate cele 9 regiuni istorice vor rezolva sarcini didactice.

Pagina
din 10