Fundația Orange

Materiale în concurs


Înscrierile în ediția a patra #Digitaliada (concurs național de materiale educaționale în format digital pentru clasele I-VIII) s-au desfășurat în perioada 14 ianuarie 2020 – 29 februarie 2020. Concursul s-a adresat profesorilor din orice școală din România, dar și oricărei alte persoane peste 14 ani, interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice originale în format digital, ce pot fi folosite în procesul de predare a oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII. Rezultatele concursului sunt disponibile in secțiunea Materiale premiate.


Clonarea în Scratch

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI MEDIU PREDARE

Clonarea în Scratch reprezintă o modalitate extrem de utilă în construirea mai multor copii ale unui personaj, atunci când se dorește utilizarea unui număr foarte mare de personaje cu comportament identic.

Relații trofice în ecosisteme

Biologie
BIOLOGIE, VIII MEDIU PREDARE

Proiectul propus susține o metodă modernă de învățare, utilă elevilor din ciclul gimnazial din clasa a 8-a, legată de Rețele trofice.

România tradițională în imagini

Istorie
ISTORIE, IV MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Am creat această prezentare deoarece am avut nevoie la clasă de imagini pentru fixarea vizuală a elementelor tradiționale românești care sunt o bază pentru a ne cunoaște rădăcinile.

Lesson plan 6th grade

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Editura Express Publishing Uniscan. Unit 1. Lesson 1. My world. Lectie in laboratorul de informatica, cu exercitii interactive create de mine in Hot potatoes si feedback la pronuntie in Insight teacher.

9 februarie - Internet mai sigur

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, DEZVOLTARE PERSONALĂ, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE

Prezentare a unui material de educare a tinerilor privind siguranta pe internet. Este un îndemn pentru tineri de a fi constienti de pericolele care se gasesc in mediul virtual, de a folosi internetul in activitati pozitive, sigure, eficiente.

Predicatul - lecție pentru clasa a V-a

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V MEDIU PREDARE, EVALUARE

Lecție interactivă pentru elevii clasei a V-a, disponibilă pe orice device: PC/laptop, tabletă, telefon mobil.

Aplicații utile în învățare

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, ALTĂ DISCIPLINĂ, ȘTIINȚE ALE NATURII, DEZVOLTARE PERSONALĂ, I, II, III, IV MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Este un complex de aplicații utile în învățare, adunate și testate la clasă. La final sunt două aplicații descoperite zilele trecute. Nu au fost testate si de aceea nu sunt descrise.

English Exam

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII MEDIU EVALUARE

Test de limba engleza, clasa a VII-a , realizat cu aplicatia Learning Apps.

Înmulțirea numerelor naturale

Matematică
MATEMATICĂ, II MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Inmulțirea numerelor naturale: sa ne amintim adunarea, noțiuni teoretice ale înmulțirii și aplicații

My Pencil Case

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, I MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

„My Pencil Case” este o lecție pentru pentru învățământul primar ce a fost creată pentru a fi folosită la clasa I. Această lecție-video, de limbă engleză este de tipul consolidarea cunoștințelor, fiind a doua oră din patru, din structura planificării semestriale.

A Glimpse of Teenage Life - Conditionals Consolidation

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Acest material vine in sprijinul elevilor care doresc sa comunice liber si relaxat in limba engleza pe teme de interes pentru grupa lor de varsta folosind cu incredere si in mod corect structurile conditionale. Chiar daca materialul se adreseaza nivelului A2+/B1, el poate fi folosit cu succes (si unele ajustari) la toate nivelele de competenta lingvistica.

Crearea blocurilor în Scratch

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Crearea blocurilor proprii permite scrierea mult mai ușoară a scripturilor în aplicația Scratch, oferind posibilitatea utilizării acestora (chiar în mod repetat), fără a fi nevoiți să folosim un șir lung de blocuri.

Pagina
din 14