Fundația Orange

Materiale în concurs


Înscrierile în ediția a patra #Digitaliada (concurs național de materiale educaționale în format digital pentru clasele I-VIII) s-au desfășurat în perioada 14 ianuarie 2020 – 29 februarie 2020. Concursul s-a adresat profesorilor din orice școală din România, dar și oricărei alte persoane peste 14 ani, interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice originale în format digital, ce pot fi folosite în procesul de predare a oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII. Rezultatele concursului sunt disponibile in secțiunea Materiale premiate.


English Exam

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII MEDIU EVALUARE

Test de limba engleza, clasa a VII-a , realizat cu aplicatia Learning Apps.

Relații trofice în ecosisteme

Biologie
BIOLOGIE, VIII MEDIU PREDARE

Proiectul propus susține o metodă modernă de învățare, utilă elevilor din ciclul gimnazial din clasa a 8-a, legată de Rețele trofice.

Aplicații utile în învățare pe cadrul ERR

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ALTĂ DISCIPLINĂ, DEZVOLTARE PERSONALĂ, II, III, IV MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Materialul este o prezentare a câtorva aplicații utile în învățare inserate în modelul de proiectare a lecției ERR - evocare, realizarea sensului, reflecție. Fiecare aplicație conține o scurtă descriere și un exemplu de activitate practică. Fiecare aplicație este inserată, în funcție de exemplul dat, într-un moment al lecției.

Compararea, ordonarea și reprezentarea pe axa numerelor a fracțiilor zecimale. Aproximări

Matematică
MATEMATICĂ, V MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Un proiect didactic bine conceput, respecta toti pasii unii lectii, contine tehnici moderne de predare si evaluare: utilizare resurse TIC, utilizare aplicatie Plickers si manual digital.

Predicatul - lecție pentru clasa a V-a

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V MEDIU PREDARE, EVALUARE

Lecție interactivă pentru elevii clasei a V-a, disponibilă pe orice device: PC/laptop, tabletă, telefon mobil.

Înmulțirea și împărțirea numerelor naturale mai mici sau egale cu 1 000

Matematică
MATEMATICĂ, III MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Materialul prezintă exerciții de aprofundare/dezvoltare a operațiilor de înmulțire și împărțire a numerelor naturale mai mici sau egale cu 1 000, clasa a III-a.

Clonarea în Scratch

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI MEDIU PREDARE

Clonarea în Scratch reprezintă o modalitate extrem de utilă în construirea mai multor copii ale unui personaj, atunci când se dorește utilizarea unui număr foarte mare de personaje cu comportament identic.

(Premiat 2020, Proiectare didactică, V-VIII) Scăderea fracțiilor zecimale

Matematică
MATEMATICĂ, V MEDIU PREDARE

Acest proiect didactic descrie o lectie de predare a regulilor de adunare si scadere a fractiilor zecimale, realizata cu instrumente web 2.0.

Lesson plan 6th grade

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Editura Express Publishing Uniscan. Unit 1. Lesson 1. My world. Lectie in laboratorul de informatica, cu exercitii interactive create de mine in Hot potatoes si feedback la pronuntie in Insight teacher.

Electrizarea

Fizică
FIZICĂ, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Materialul prezintă notiunile din programa scolară pentru clasa a VI-a din capitolul Electrizarea, într-un mod mai atractiv, sub forma de film în care copiii (sau nu numai ei...) pot vedea experimentele realizate în laborator însoțite de explicații.

Evenimente astronomice

Interdisciplinar
GEOGRAFIE, FIZICĂ, INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

In cadrul lectiei de geografie de la clasa a V-a am folosit aplicatia World Wide Telescope. Aceasta aplicatie este un mediu software care permite computerului dvs. să funcționeze ca un telescop virtual, combinând terabyte de imagini de pe telescoape celebre ca Hubble, Chandra și Spitzer într-o panoramă vastă a universului.

Aplicații utile în învățare

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, ALTĂ DISCIPLINĂ, ȘTIINȚE ALE NATURII, DEZVOLTARE PERSONALĂ, I, II, III, IV MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Este un complex de aplicații utile în învățare, adunate și testate la clasă. La final sunt două aplicații descoperite zilele trecute. Nu au fost testate si de aceea nu sunt descrise.

Pagina
din 14