Fundația Orange

Materiale în concurs


Înscrierile în ediția a șasea  #Digitaliada  (concurs național de materiale educaționale în format digital pentru clasele I-VIII) s-au desfășurat în perioada 15 noiembrie 2021 – 31 ianuarie 2022. Concursul s-a adresat elevilor, profesorilor, dar și oricărei alte persoane interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice originale în format digital, ce pot fi folosite în procesul de predare a oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII. Mai jos găsiți toate materialele înscrise în #Digitaliada 6.0. Vedeți toate materialele digitale educaționale premiate în cadrul celor 6 ediții ale concursului #Digitaliada.

Modele comportamentale eroice de-a lungul timpului

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V

O lectie care trateaza domeniul interculturalitate.

Istoria calculatorului

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Este un infografic creat în genial.ly.
E o aplicație interactivă care poate fi utilizat atât pentru predare cât și pentru consolidare.

Chi era Dante? (Cine a fost Dante?)

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VII, VIII

Prin intermediul prezentării Powerpoint, elevii pot afla in mod captivant și eficient informații despre unul din cei mai mari autori ai lumii. Elemente vizuale inspiratoare și captivante pot aduce în fața copiilor, în doar câteva minute, informații prețioase pe care le vor reține cu ușurință.

Galeria satului prahovean

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII

Prezentarea patrimoniului cultural local, imaterial din perspectiva cercetărilor colective ale grupului de elevi socolescieni.

Transmiterea ereditară - Exerciții online la Biologie (Autoevaluare)

Biologie
BIOLOGIE, VIII

Transmiterea ereditară - Exerciții online (Autoevaluare) - clasa a VIII-a. Evaluarea cunoștințelor, deprinderilor și abilităților dobândite în lecție. Termen de lucru online - 40 de minute.

Intervale în mulțimea numerelor reale

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Conceptul de număr real nu este ușor de asimilat la nivel de gimnaziu. Introducerea noțiunii de interval de numere reale, ajută la conștientizarea relației de ordine pe mulțimea numerelor reale, la necesitatea de a avea reprezentări geometrice intuitive pentru concepte abstracte.

Insta Teach

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Intre elevii mei pasionati de instagram si eu, obligata sa fac fise si rezumate pentru fiecare lectie, s-a nascut cumva ideea unui set de cartonase care rezuma notiunile demne de retinut la TIC.

Pagini web

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII

Materialul este realizat pentru parcurgerea unității de învățare ”Pagini web”, clasa a VIII-a. Informațiile sunt structurate, pot fi parcurse cu ușurință; sunt integrate elemente de consolidare (learningapps) și, pentru creșterea motivației, site-uri realizate de alți elevi și un concurs, la final.

Funcții liniare

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Conceptul de funcție este unul fundamental, pentru oricare dintre ramurile matematicii. Aplicația noastră facilitează înțelegerea noțiunilor asociate acestui concept, precum: grafic, intersecție cu axele de coordonate, determinarea unei funcții liniare ce are graficul dat, etc, etc, ... .

Arhitectura calculatorului

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII

Prezentare power point despre arhitectura calculatorului.

Adunarea și scăderea numerelor din concentrul 0-100, fără trecere peste ordin

Matematică
MATEMATICĂ, I

Materialul este un joc interactiv care ajută elevii să-și consolideze noțiunile legate de operațiile de adunare și scădere a numerelor din concentrul 0-100, fără trecere peste ordin, într-un mod ludic și în echipe.

Test de evaluare online la Biologie - Hrănirea la plante și animale

Biologie
BIOLOGIE, VI

Test de evaluare la Biologie - Hrănirea la plante și animale - Clasa a VI-a. Evaluarea cunoștințelor, deprinderilor și abilităților dobândite în unitatea de învățare "Hrănirea în lumea vie".