Înscrierile în ediția a șaptea #Digitaliada (concurs național de materiale educaționale în format digital pentru clasele I-VIII) s-au desfășurat în perioada 31 martie 2023 – 31 mai 2023. Concursul se adresează elevilor, profesorilor, dar și oricărei alte persoane interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice originale în format digital, ce pot fi folosite în procesul de predare a oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII.
Mai jos găsiți materialele acceptate până acum în actuala ediție #Digitaliada, după ce au fost validate din punct de vedere științific. Dacă ați înscris un material în concurs și nu îl regăsiți în această secțiune, înseamnă că e în curs de evaluare. Perioada de evaluare a materialelor se încheie pe 15 iunie 2023.
Vezi materialele digitale educaționale premiate în cadrul primelor 6 ediții ale concursului #Digitaliada (2016-2022).
Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii.Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.
Crisan
Școala Gimnazială Nr. 1, Sălaj
Este o resursă video ce se poate folosi la orele de matematică, pentru a-i familiariza pe cei mici cu noțiunile de comparare și ordonare. Sunt noțiuni elementare, care, dacă sunt asimilate corect în acest stadiu, vor fi stăpânite de cei mici ulterior.
Vîrtopeanu Elisabeta Ștefania
Școala Gimnazială „Alexandru Colfescu”, Teleorman
Materialul este o lecție completă pentru conținutul MĂSURI SIMPLE, disciplina educație muzicală, clasa a V-a.
Antoaneta Ioana Luchian
Colegiul Național, Iași
Resursă video utilizată în predarea cunoștințelor despre rezolvarea problemelor prin metoda grafică. Resursa video a fost concepută în timpul pandemiei, pentru a se continua învățarea și de acasa.
Vîrtopeanu Elisabeta Ștefania
Școala Gimnazială „Alexandru Colfescu”, Teleorman
Frumusețea păsărilor a fost mereu o sursă de inspirație pentru creațiile artistice. Lecția îi transpune pe elevi în lumea plină de culoare și muzicalitate a păsărilor.
Marin Dorina
Colegiul National de Arta „Octav Bancila”, Iași
Pentru elevii cu CES se elaborează curriculum adaptat de către profesorii care predau la clasă, cu sau fără sprijinul profesorului itinerant.
Marinela Mocanu
Școala Gimnazială „Aurelian Stanciu” , Suceava
Resursa educațională constituie un bun prilej pentru ca elevii să actualizeze și aprofuneze noțiuni legate de conjuncție. (Repere teoretice) Materialul se adresează elevilor din clasa a VIII-a.Resursa are caracter atractiv pentru elevi, deoarece informația prezentată e însoțită de imagini și jocuri.
Gyorgy Maria
Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu, Bistrița-Năsăud
Lecția propune formarea deprinderilor de a recunoaște literele învățate în cuvinte și propoziții, sau de a realiza corespondențe între imagini și cuvinte
Elisabeta Ștefania Vîrtopeanu
Școala Gimnazială „Alexandru Colfescu”, Teleorman
Resursa promovează participarea, munca colaborativă și incluziunea, permițând învățătorului să dezvolte o clasă diferită în care elevul are o participare activă. Se adresează elevilor de clasa I, este un joc interactiv care integrează și consolidează cunoștințele despre silabă, cuvânt, propoziție.
Vîrtopeanu Elisabeta Ștefania
Școala Gimnazială „Alexandru Colfescu”, Teleorman
Prezentarea unor păsări din România cu un quiz și imagini de realitate augumentată.
Marin Dorina
Colegiul National de Arta „Octav Bancila”, Iași
Prezentarea Power Point pe care o propun poate fi utilizată în cadrul capitolului Cetățeanul - consumator și producător responsabil atât în cadrul lecției de predare cât și în cadrul lecției de recapitulare. Lecția este sintetizată prin acest Power Point, fiind organizată schematic.
Denisa V
Liceul cu Program Sportiv, Iași