Fundația Orange

Materiale în concurs


Înscrierile în ediția a șaptea #Digitaliada (concurs național de materiale educaționale în format digital pentru clasele I-VIII) s-au desfășurat în perioada 31 martie 2023 – 31 mai 2023. Concursul se adresează elevilor, profesorilor, dar și oricărei alte persoane interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice originale în format digital, ce pot fi folosite în procesul de predare a oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII.

Mai jos găsiți materialele acceptate până acum în actuala ediție #Digitaliada, după ce au fost validate din punct de vedere științific. Dacă ați înscris un material în concurs și nu îl regăsiți în această secțiune, înseamnă că e în curs de evaluare. Perioada de evaluare a materialelor se încheie pe 15 iunie 2023.

Vezi materialele digitale educaționale premiate în cadrul primelor 6 ediții ale concursului #Digitaliada (2016-2022).

Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii.

Algoritmi

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V

Resursă creată cu ajutorul aplicației Crosswordlabs pentru verificarea și consolidarea noțiunilor asimilate pe parcursul unității de învățare „Algoritmi”.

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

Compararea și ordonarea fracțiilor

Matematică
MATEMATICĂ, III

Este o resursă video ce se poate folosi la orele de matematică, pentru a-i familiariza pe cei mici cu noțiunile de comparare și ordonare. Sunt noțiuni elementare, care, dacă sunt asimilate corect în acest stadiu, vor fi stăpânite de cei mici ulterior.

Măsurile de 2, 3 și 4 timpi

Educație muzicală
EDUCAȚIE MUZICALĂ, IV, V

Materialul este o lecție completă pentru conținutul MĂSURI SIMPLE, disciplina educație muzicală, clasa a V-a.

Rezolvarea problemelor prin metoda grafică

Matematică
MATEMATICĂ, III

Resursă video utilizată în predarea cunoștințelor despre rezolvarea problemelor prin metoda grafică. Resursa video a fost concepută în timpul pandemiei, pentru a se continua învățarea și de acasa.

In lumea păsărilor

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, I, II, III, IV

Frumusețea păsărilor a fost mereu o sursă de inspirație pentru creațiile artistice. Lecția îi transpune pe elevi în lumea plină de culoare și muzicalitate a păsărilor.

Curriculum adaptat pentru elev cu CES, Educație tehnologică și aplicații practice, clasa a V-a

Educație tehnologică
EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, V

Pentru elevii cu CES se elaborează curriculum adaptat de către profesorii care predau la clasă, cu sau fără sprijinul profesorului itinerant.

Conjuncția

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VIII

Resursa educațională constituie un bun prilej pentru ca elevii să actualizeze și aprofuneze noțiuni legate de conjuncție. (Repere teoretice) Materialul se adresează elevilor din clasa a VIII-a.Resursa are caracter atractiv pentru elevi, deoarece informația prezentată e însoțită de imagini și jocuri.

Sunetul și litera F

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Lecția propune formarea deprinderilor de a recunoaște literele învățate în cuvinte și propoziții, sau de a realiza corespondențe între imagini și cuvinte

Povestea iepurașului de Paște

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Resursa promovează participarea, munca colaborativă și incluziunea, permițând învățătorului să dezvolte o clasă diferită în care elevul are o participare activă. Se adresează elevilor de clasa I, este un joc interactiv care integrează și consolidează cunoștințele despre silabă, cuvânt, propoziție.

Pasari din Romania

Științe ale naturii
ȘTIINȚE ALE NATURII, I, II, III, IV

Prezentarea unor păsări din România cu un quiz și imagini de realitate augumentată.

Calitatea de consumator de bunuri și servicii

Educație civică / socială
EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, VIII

Prezentarea Power Point pe care o propun poate fi utilizată în cadrul capitolului Cetățeanul - consumator și producător responsabil atât în cadrul lecției de predare cât și în cadrul lecției de recapitulare. Lecția este sintetizată prin acest Power Point, fiind organizată schematic.