Fundația Orange

Materiale în concurs


Înscrierile în ediția a șaptea #Digitaliada (concurs național de materiale educaționale în format digital pentru clasele I-VIII) s-au desfășurat în perioada 31 martie 2023 – 31 mai 2023. Concursul s-a adresat elevilor, profesorilor, dar și oricărei alte persoane interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice originale în format digital, ce pot fi folosite în procesul de predare a oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII.

Mai jos găsiți materialele acceptate în actuala ediție #Digitaliada, după ce au fost validate din punct de vedere științific.

Vezi materialele digitale educaționale premiate în cadrul primelor 7 ediții ale concursului #Digitaliada (2016-2023).

Utilizând filtrele de mai jos, poți căuta materiale indicând disciplina, clasa, categoria, tipul de lecție, gradul de dificultate sau județul, poți vizualiza materialele educaționale digitale după unul sau mai multe criterii.

(Premiat 2023, Aplicații, V-VIII) Prenons le large!

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII

Prenons le large! (Să pornim în larg!) este o platformă în limba franceză dedicată elevilor de gimnaziu și își propune să ofere activități interactive, accesibile, amuzante sau intuitive pentru învățarea, consolidarea și recapitularea unor unități tematice și gramaticale fundamentale.

Pentru un internet mai sigur și mai prietenos

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Acest videoclip promovează siguranța și amabilitatea online. Copiii pot înțelege puterea cuvintelor, dar și cum afectează bullying-ul.

My house - furniture

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, II, III

În următorul material video sunt prezentate articole de mobilier, de bază, ale casei. Imaginile sunt însoțite de cuvinte reprezentând respectivele obiecte cât și pronunția acestora în limba engleză. Acest material se adresează elevilor din clasele a II-a si a III-a.

Proiect didactic limba română

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VI

Materialul este un proiect didactic al unei lecții mixte pentru clasa a VI-a ce are ca temă Textul descriptiv în versuri. Respectă programa de limba și literatura română actuală (OMEN nr.3393 / 28.02.2017) și folosește ca text suport „Balul pomilor” de Dimitrie Anghel.

(Premiat 2023, Alte materiale educaționale, V-VIII) Aplicație structurată de învățare și evaluare a cunoștințelor referitoare la Conducătorii Transilvaniei din perioada Medievală.

Istorie
ISTORIE, V, VI, VII, VIII

Transilvania - Domni și Quiz este o aplicație offline de cultură generală care conține informații cu privire la peste 40 de voievozi, principi și guvernatori ai Transilvaniei. Totodată, prin intermediul Quiz-urilor, aplicația permite consolidarea cunoștințelor și îmbogățirea vocabularului.

Ședința cu părinții și copiii

Dezvoltare personală
DEZVOLTARE PERSONALĂ, I, II, III, IV

Prezentarea conține agenda ședinței cu părinții. Este o activitate desfășurată în comun, părinții și elevii clasei, deoarece copiii și-au dorit să afle ce se întâmplă la ședințe, ce facem noi acolo.

ALUMINOTERMIA

Chimie
CHIMIE, VIII

Indiderent de vârstă, experimentul fascinează și este esențial în înțelegerea chimiei. Practic, experimentul îi ajută pe elevi să vizualizeze și să înțeleagă mult mai ușor scrierea ecuațiilor chimice.

(Premiat 2023, Video V-VIII) Ce legătură este între Napoleon și descoperirea iodului?

Chimie
CHIMIE, VII, VIII

Poveștile din spatele descoperirii elementelor chimice îi fascinează pe elevi și îi ajută să-și însușească mai ușor informațiile.

Puzzle interactiv realizat in Jigsaw Planet

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V

Elevul cu dizabilitati Moisii Gabriel a realizat la clasa, cu ajutorul doamnei profesor-educator Toma Mihaela, un puzzle interactiv ce reprezinta un baiat si o fata, pe care am folosit-o in cadrul orei de Formarea autonomiei personale, rezolvandu-l impreuna cu ceilalti colegi de clasa.

Proiect de tehnologie didactică (Pledoarie pentru abordarea unei noțiuni din perspectivă transdisciplinară)

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, VI

Lumea modernă, dominată de tehnologie lasă din ce în ce mai puțin spațiu pentru manifestarea creativității elevilor, pentru ca ei să poată aborda într-o viziune unitară aspecte ale științei și ale artei. Am încercat realizarea unui proiect didactic care să îmbine noțiunile științifice și artistice.

Sufleu de ciocolată

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VI

Videoclipul este util în însușirea, consolidarea și evaluarea noțiunilor despre substantiv, în special substantivele defective de număr. Materialul îmbină diferite competențe precum: lingvistică, culturală, matematică și digitală. Este ușor de accesat, doar utilizând linkul.

Site Istorie - resurse educaționale deschise

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV

Site-ul cuprinde o colecție de resurse digitale concepute ca mijloc de formare și dezvoltare a competențelor pentru disciplina Istorie – clasa a IV-a, în conformitate cu actuala programă școlară.
https://sites.google.com/educred.ro/istorie-clasa-a-patra/pagina-de-pornire