Prezentarea patrimoniului cultural local, imaterial din perspectiva cercetărilor colective ale grupului de elevi socolescieni.
Marin Maria
Liceul Tehnologic Toma Socolescu, Prahova
Autoevaluarea cunoștințelor, deprinderilor și abilităților dobândite în lecțiile online de Educație socială.
Termen de lucru pentru exercițiile online - 35 minute, iar rezolvarea exercițiilor pe caiete - 15 minute.
Agavriloaei Lăcrămioara Daniela
Școala Gimnazială , Iași
Elevii au acces la o prezentare interactiva a Carnavalului de la Veneția prin intermediul aplicației Thinglink. Acestia au posibilitatea sa acceseze diferite informații despre carnaval, precum si sa raspunda la o serie de filmulete si intrebari dand clic pe linkurile incluse in prezentare
Ioana Horga
Colegiul Național ”Gheorghe Sincai”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Maramureș
Materialul conține mai multe fișiere realizate cu ajutorul aplicației GeoGebra pentru studiul poligoanelor regulate. Realizarea acestor resurse sunt interactive pentru a facilita înțelegerea conceptelor și deducerea formulelor.
Dénes Margit
Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, Harghita
Lecție interactivă de predare-consolidare și evaluare a cunoștințelor
Disciplina: Geografie - clasa a V-a.
Rodica Lupașcu
Colegiul Tehnic Mircea Cristea / Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț, Brașov
Acest calendar printabil pentru copii este un material pentru învățare incidentală structurată, destinat în special elevilor din ciclul primar și copiilor cu CES, util pentru înțelegerea curgerii timpului, a succesiunii lunilor anului și anotimpurilor, a împărțirii timpului (lucru / repaus).
Alina Voinea
București
Este o aplicație în genial.ly
Conține teorie, aplicații și un test.
Este interactiv prin intermediul butoanelor de acțiune pe care le putem vedea dând click pe „mânuța” din colțul dreapta sus.
Trecerea de la o întrebare în alta a testului este permis doar dacă s-a răspuns corect.
Luțaru Iulia
Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, Gorj
Teste de evaluare cu grad mediu de dificultate.
Rosan
Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Arad
Conceptul de funcție este unul fundamental, pentru oricare dintre ramurile matematicii. Aplicația noastră facilitează înțelegerea noțiunilor asociate acestui concept, precum: grafic, intersecție cu axele de coordonate, determinarea unei funcții liniare ce are graficul dat, etc, etc, ... .
Ștefan Poka
Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj
Evaluarea cunoștințelor, deprinderilor și abilităților dobândite în unitatea: Relația consumatorului cu instituțiile bancare (Produse și servicii bancare. Mijloace moderne de economisire. Instrumente de economisire pentru copii. Alegerea ofertei bancare (termeni ai contractului, dobândă, comisioane)
Agavriloaei Lăcrămioara Daniela
Școala Gimnazială , Iași
Proiectul didactic prezintă modul de realizare a unei pagini web, în laboratorul de informatică. Elevii nu au avut dispozitive digitale pentru a exersa acasă. Ei au învățat lucruri noi despre comuna lor, pe care le-au împărtășit și altora și și-au exersat abilitățile practice.
Flavia Varabiev
Școala gimnazială, Tulcea
Proiectul de lecție este o îmbinare între metoda de predare tradițională îmbinată cu diverse aplicații digitale, menite să trezească interesul elevilor pentru învățare, aceștia fiind capabili să-și însușească noi noțiuni și cunoștințe despre substantiv.
Fogoroș Cristina-Gabriela
Școala Gimnazială, Sibiu