Fundația Orange

Alte resurse


Vezi ce materiale educative digitale au înscris alte persoane în afara concursului #Digitaliada sau promovează propriile tale idei.

Dacă ai peste 14 ani, ai creat materiale pentru orice materie predată în România la clasele V-VIII și nu dorești să participi în concursul de materiale digitale educaționale, dar vrei să împarți ideea ta cu alte persoane interesate, încarcă materialul tău didactic digital prin formularul alăturat.


Construiește un con circular drept în GeoGebra

Matematică
MATEMATICĂ, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Mai mult

Documentele electronice în era digitală

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Unitatea de învățare este orientată spre rezolvarea unor sarcini de lucru, utilizându-se preponderent metoda învățării și a formării deprinderilor prin rezolvarea unei game cât mai variate de aplicații practice și punându-se accent pe realizarea de proiecte. Această unitate își propune realizarea unui singur proiect pe baza unui proiect de grup și a unui proiect individual.

Mai mult
Valentin Pop
Maramureș

Drepturile copilului

Interdisciplinar
INFORMATICĂ ȘI TIC, EDUCAȚIE CIVICĂ, V, VI CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Obiectivele operaționale ale activității la clasă au fost atinse mai ușor prin folosirea unui material video interactiv la acestă temă, în care s-au sintetizat cunoștințele referitoare la drepturile copilului.

Mai mult
Didina Botgros
Școala Scoala Gimnaziala Sf.Varvara Aninoasa, Hunedoara

Constituirea României moderne - formarea statului național unitar

Istorie
ISTORIE, VIII PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Proiectul de lecție pentru disciplina Istorie propune îmbinarea metodelor tradiționale cu cele moderne și folosirea unor resurse tehnologice atractive, care să stimuleze interesul elevilor pentru studiul evenimentelor istorice din anul 1918 și conștientizarea importanței lor pentru dezvoltarea României moderne.

Mai mult
Didina Botgros
Școala Gimnazială , Hunedoara

"Les jeux de l'imagination"/”Jocurile imaginației”

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, VI, VII, VIII

Povestea, creată în format digital, are dublu scop: lingvistic și educativ. Ea este povestea unui băiețel singuratic și trist, neacceptat de cei din jurul său, ridiculizat și umilit, fiindcă este bâlbâit.

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, Tulcea

EN et Y

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, VII, VIII

Inexistente în limba română, pronumele EN și Y constituie adesea o dificultate pentru cei ce învață limba franceză.

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, Tulcea

”Voilà!” Semnificații, locuțiuni, hartă euristică, benzi desenate, chestionare și jocuri

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, V, VI, VII, VIII CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Deși este unul dintre cele mai uzuale cuvinte din limba franceză, "voilà!" prezintă multe nuanțe speciale în comunicare, astfel încât, pentru a le înțelege mai bine, elevii trebuie să le exerseze în ritmul propriu, prin diverse activități și jocuri.

Mai mult
Elena Buric

„L'univers des loisirs"

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, V, VI, VII, VIII CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Prezentarea în limba franceză a activităților de timp liber, domeniu important al vieții personale, presupune o multitudine de cunoștințe lexicale și morfo-sintactice.
De aceea, am creat un modul complet de învățare și de consolidare a cunoștințelor pe platforma internațională de e-learning https://open.crea-learning.com/

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, Tulcea

"Les pays de l'Europe"/ „Țările din Europa”

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, VI, VII, VIII PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

„Țările din Europa” este un modul interactiv și interdisciplinar de consolidare/ evaluare și are ca obiective învățarea în limba franceză a numelor țărilor din Europa și a statelor transcontinentale, a capitalelor acestora și al numelor locuitorilor lor. De asemenea, se insistă pe diferențierea genurilor și a prepozițiilor corecte în funcție de gen și de inițială, pe dezvoltarea competenței de a situa corect pe hartă, de a recunoaște drapelul fiecărui stat.

Mai mult
Elena Buric
Școala Școala Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, Tulcea

"Les animaux de la ferme"/”Animalele de la fermă”

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, VI, VII PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Animată, amuzantă, plină de sunet și culoare, ”Animalele de la fermă” este o aplicație interactivă care facilitează învățarea numelor animalelor și ale membrilor familiilor lor în limba franceză și care îi ajută pe elevi să le recunoască sunetele specifice și să fixeze verbele asociate fiecărui animal.

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”, Tulcea

"La magie des chiffres et des nombres"/”Magia cifrelor și a numerelor”

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, LIMBI STRĂINE, V, VI, VII, VIII PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Numerele sunt o parte esențială a vieții cotidiene, iar exprimarea și folosirea lor corectă într-o limbă străină trebuie să devină o competență solidă a generației actuale.

Mai mult
Elena Buric
Școala Colegiul Dobrogean ”Spiru Haret”

Kidibot Bătăliile Cunoașterii

Interdisciplinar
ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, ISTORIE, GEOGRAFIE, FIZICĂ, CHIMIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, BIOLOGIE, LIMBI STRĂINE, V, VI, VII, VIII PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Kidibot Bătăliile Cunoașterii este o platforma educațională online foarte complexă, disponibilă la https://www.kidibot.ro și pe aplicațiile de mobil iOS și Android.
Obiectivul ei este să-i ajute pe elevi să citească și să învețe mai mult prin joacă, iar pe profesori - să-și motiveze copiii.

Mai mult
Kidibot
Pagina
din 6