Fundația Orange

Aplicații limba engleză

Concurs

Goldschmidt Andreea

Trimis la 30.12.2020

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Am creat site-ul pentru a veni în sprijinul colegilor de limba engleză. Site-ul conține jocuri și teste online create de mine. Acestea se adresează elevilor de gimnaziu în special. Site-ul a fost creat cu Google Sites, iar jocurile au fost create cu learningapps, wordwall, quizizz și google forms.Alte materiale educaționale


Multimedia

https://sites.google.com/view/andreea-goldschmidt/pagina-de-pornire

Jocurile interactive au fost create cu instrumentele digitale Learningapps și Wordwall. Ele au fost folosite în cadrul orelor de limba engleză, pentru verificarea cunoștințelor, dar și pentru consolidarea acestora.

Folosirea jocurilor este facilă și atractivă pentru elevi. Ele se adresează elevilor de clase gimnaziale. Pot fi date ca temă pentru acasă, având funcția de setare a unui termen limită de efectuare a lor. Nu necesită crearea unui cont pentru a accesa aceste jocuri.

Testele online au fost create cu ajutorul instrumentelor Google Forms și Quizizz.

Testele create cu Google Forms au forma unor chestionare, care permit verificarea cunoștințelor elevilor într-un timp scurt. Se pot seta astfel încât elevii să primească imediat rezultatul,după apăsarea butonului Trimite.

Chestionarele pot fi verificate și notate manual de câtre profesor, dacă acesta dorește acest lucru. Întrebările se pot aranja în mod aleatoriu, se poate seta o limită de timp, necesită din partea elevului doar alegerea unui răspuns. Astfel, încercarea de fraudă este diminuată. Se pot seta pentru a accepta răspunsuri mai lungi, de timp paragraf, care vor necesita verificarea manuală din partea profesorului.

Chestionarele create cu Google Forms colectează adrese de mail, iar elevii pot cere primirea răspunsurilor pe adresa de mail. Profesorul poate descărca sub formă de tabel răspunsurile elevilor.

Testele create cu ajutorul aplicației Quizizz au forma unui joc interactiv, se pot seta ca temă cu termen stabilit sau se pot juca instant, prin oferirea accesului de către profesor.

Elevii se pot juca între ei, fiind vizibil clasamentul în timp real. Li se cere introducerea numelui, astfel încât profesorul știe cine a rezolvat și cine a răspuns corect.

Urmând regulile unui joc real, testul oferă bonusuri și puncte. La final apare clasamentul. Elevii au fost motivați atunci când am folosit aceste jocuri și teste, iar învățarea li s-a părut mult mai facilă.


Alte informații

Link: https://sites.google.com/view/andreea-goldschmidt/pagina-de-pornire


Goldschmidt Andreea, profesor de Limbi moderne

Școala gimnazială, comuna Puchenii Mari, Ploiești, Prahova

Trimis la 30.12.2020 - 19:18


Materiale similare

Pixel spaceship quiz - Present Simple si Present Continuous

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI

Acest material este un joc interactiv digital realizat pe platforma genial.ly, potrivit pentru verificarea cunostintelor elevilor cu privire la formarea si utilizarea celor doua timpuri verbale: Present Simple si Present Continuous.

Hidden image quiz - joc interactiv axat pe Conditionals

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VIII

Acest joc interactiv creat pe platforma genial.ly poate fi utilizat ca instrument de verificare si evaluare a cunostintelor elevilor cu privire la propozitiile conditionale din limba engleza.