vaflormar
Trimis la 27.12.2021Link: https://earth.google.com/earth/d/11ZJmCcodYP1Q_DwZKCJ3ej6ElZ_eUZ4j?usp=sharing
Materialul de față reprezintă o metodă interactivă de activitate de învățare propusă elevilor de gimnaziu, în special clasei a V-a (la disciplina Istorie, în cadrul unității de învățare „Orientul antic”).
Am încercat găsirea unei posibilități de a combina utilizarea și analizarea (autonomă) de către elevi a surselor istorice folosind mijloace digitale certificate.
Întreaga activitate este suprapusă pe o „ipotetică explorare” a celor 7 minuni ale lumii antice prin posibilitatea elevilor de a vedea locațiile actuale(sit-uri arheologice, context geografic) reproduceri grafice/fotografii „înainte și acum” dar și informații elementare redactate.
Aplicația este organizată în 9 etapte:
Prima etapă începe cu stabilirea unui loc de „plecare” (România).
În etapele 2-8 se „navighează” spre cele 7 minuni ale lumii antice aflate pe 3 continente.
Etapa 9 constă într-un minitest propus elevilor spre consolidarea cunoștințelor dar și dezbatere interactivă a răspunsurilor(la clasă eventual).
Metoda propusă, fiind intra și transdisciplinară, poate fi adaptată pentru utilizarea și în cadrul altor conținuturi(la Istorie) indiferent de anul de studiu; Desigur că aceasta își poate găsi rolul inovativ și în cadrul altor discipline.
Consider că metoda de învățare propusă încă suportă adăugiri și ea poate fi ușor integrată în platforme educaționale specifice(Classroom), folosită asincron (pe telefoane/tablete/PC/laptop) sau pentru activități de învățare și evaluare (proiecte individuale sau în echipă).
vaflormar, profesor de Educație civică / socială, Istorie
Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”, București
Trimis la 27.12.2021 - 19:06
Activitate de învățare aplicativă folosită în timpul orei la lecția "Cavalerii".
Anca Ursu
Școala Gimnazială Cristian, Sibiu
De-a lungul timpului, oamenii ingenioși au tot creat obiecte care ne ușurează sau chiar ne salvează viețile! Filmele 3D, stiloul cu peniță, insulina, aeronava și modelul mașinii moderne sunt doar 5 exemple. Inventivii români ne dau motive să ne mândrim de propria naționalitate!
Mitrea Daniel
Aurelian Stanciu, Suceava