Fundația Orange

Comunicate de presă


Concursul #Digitaliada anunță câștigătorii celei de-a șaptea ediții

Concursul #Digitaliada anunță câștigătorii celei de-a șaptea ediții

Fundația Orange anunță lista celor 10 câștigători ai concursului #Digitaliada 7.0, în care profesorii și elevii au avut ocazia să înscrie resurse educaționale. Mulțumim participanților și vă felicităm pentru eforturile și creativitatea voastră!

Cele mai bune proiecte au fost premiate cu echipamente electronice și IT în valoare totală de 10.000 de euro.

Competiția a inclus patru mari categorii: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. Pentru fiecare dintre ele a fost premiat câte un material dedicat învățământului primar și unul învățământului gimnazial.

Juriul a mai acordat un premiu și pentru cel mai bun material creat de un elev (la Categoria 14-17 ani), precum și Premiul de Popularitate – desemnat de un juriu special, format din elevi.

În ediția aceasta au fost peste 200 de proiecte înscrise.

Câștigătorii celei de-a șaptea ediții a concursului #Digitaliada sunt următorii:

Categoria Aplicații

  • Pentru învățământul primar premiul a fost câștigat de Claudia Mihaela Gogu, profesor de Științe ale naturii, Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru”, sat Baia, Suceava cu Universul Științelor - Activități formale și nonformale - (Aplicații) - Platformă educațională pentru ciclul primar. Aplicatia conține 84 de de modele de activități interactive - formale, lecții la disciplina Științe, precum și nonformale, pentru sărbătorile dedicate mediului, care se organizează, anual, în școli, alături de alte materiale.

  • Pentru învățământul gimnazial premiul a fost câștigat de Elena Buric, profesor de Limbi moderne la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” din Tulcea cu Prenons le large! (Să pornim în larg!). Aplicatia este o platformă în limba franceză dedicată elevilor de gimnaziu și își propune să ofere activități interactive, accesibile, amuzante sau intuitive pentru învățarea, consolidarea și recapitularea unor unități tematice și gramaticale fundamentale.

Categoria Conținut Video

  • Premiul pentru conținut video dedicat învățământului primar a revenit Dianei Laura Ienei, profesor de Limbi moderne la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Câmpia Turzii: Lectie de limba engleză - Summer. Materialul video poate fi folosit de către alți profesori de limba engleză în timpul orelor sau poate fi util în studiul individual al elevului. Nivelul pentru care a fost creat este A1-A2, clasele III-IV. Platforma folosită a fost Canva.

  • Tot la categoria Conținut video, de data aceasta realizat pentru învățământul gimnazial, Stroia Tiberiu, de la Asociația Casa Științei din Deva, a fost desemnat câștigător cu materialul Ce legătură este între Napoleon și descoperirea iodului? Poveștile din spatele descoperirii elementelor chimice îi fascinează pe elevi și îi ajută să-și însușească mai ușor informațiile.

Categoria Proiectare Didactică

  • La categoria Proiectare didactică pentru învățământul primar, premiul a ajuns la Gabriela Gălățanu, profesor învățământ primar Școala Gimnazială Nr.1 Orbeni, Scurta, Bacău, care a câștigat cu proiectul Casa lui Tomi, după Adrian Oprescu. Proiectul de lecție este realizat pentru ora a II-a a lecției Casa lui Tomi. Proiectarea conține 5 jocuri interactive în diferite momente ale lecției, jocuri utilizate in diferite aplicații: aplicații foto-video (Chatterpix), aplicații interactive (Learning Apps, Edpuzzle, Jigsawplanet, liveworksheets).

  • Premiul pentru categoria Proiectare didactică pentru învățământ gimnazial a ajuns la Claudia Mazilu, profesor de Muzică și mișcare la Școala Italiană Internațională Aldo Moro din Popesti Leordeni, Ilfov, cu proiectul Proiectare didactică - Elemente de limbaj muzical. Ritmul. Ritmul este un capitol de bază al materiei Educație muzicală. Se adresează clasei a V-a și este structurat în 10 lecții, dintre care 8 de predare, una de Consolidare și o ultimă lecție de Evaluare.

Categoria Alte Materiale Educaționale

  • Proiectul câștigător la categoria dedicată altor materiale educaționale pentru învățământul primar i-a revenit Simonei Adriana Jercălău de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Ploiești, Prahova, pentru materialul Grupurile de litere ge/Ge. Lecția interactivă Degețica (de H. Ch. Andersen). Materialul cuprinde o multitudine de sarcini realizate în aplicația ThingLink. Folosind ca suport o imagine din poveste, se stabilesc sarcini diferite, interdisciplinare, ordonate cu ajutorul pictogramelor.

  • Tot la această categorie, dar pentru învățământul gimnazial, Marius-Cristian Constantin, din Bucuresti, a câștigat cu proiectul Aplicație structurată de învățare și evaluare a cunoștințelor referitoare la Conducătorii Transilvaniei din perioada Medievală. Transilvania - Domni și Quiz este o aplicație offline de cultură generală care conține informații cu privire la peste 40 de voievozi, principi și guvernatori ai Transilvaniei. Totodată, prin intermediul Quiz-urilor, aplicația permite consolidarea cunoștințelor și îmbogățirea vocabularului.

Categoria Elevi 14-17 ani

Categoria Popularitate

  • Premiul de Popularitate, acordat de elevi, a fost câștigat de Elena Marcu, profesor de Limba și literatura română la Școala Profesională Brăești din Târgu Frumos, Iași pentru proiectul Prin labirintul operei lui Ion Creangă. Materialul realizat pe platforma genially verifică lectura operei marelui povestitor într-o manieră ludică.

Proiectele câștigătoare sunt disponibile în secțiunea Materiale Premiate. Toate materialele înscrise pe www.digitaliada.ro sunt gratuite și pot fi folosite de toți profesorii, elevii și părinții în căutare de resurse educaționale digitale.

***

Despre Digitaliada
Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit până acum în cele șapte ediții Digitaliada, 4 milioane euro și a sprijinit peste 30.000 de elevi, să aibă acces egal la educație de calitate.

Despre Fundația Orange
Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundația Orange a investit peste 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.