Fundația Orange

Ecuații de forma ax+by+c=0, unde a, b, c ∈R, a≠0, b≠0

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 17.09.2016

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru rezolvarea ecuațiilor de forma ax+by+c=0, a mulțimii soluțiilor ecuației și a reprezentării grafice a dreaptei soluțiilor ecuației.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Diana Cristina Frăteanu, Fundația Noi Orizonturi, în cadrul programului – pilot Digitaliada, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii vor învăța să rezolve ecuații de forma ax+by+c=0, să scrie mulțimea soluțiilor ecuației, să reprezinte grafic dreapta soluțiilor ecuației. Se recomandă ca profesorul să fie familiarizat cu aplicație GeoGebra, să pregătescă, înainte de a începe lecția, tabletele cu aplicație GeoGebra și fișele de lucru pentru elevi.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Rezolvarea ecuației de forma ax+by+c= 0, scrierea mulțimii soluțiilor ecuației, reprezentarea grafică a dreaptei soluțiilor ecuației, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

București

Trimis la 17.09.2016 - 16:06


Materiale similare

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.

Funcții de forma f:ℝ→ℝ, f(x) = ax+b, a,b numere reale

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Noțiunea de funcție este prezentă în toată matematica și nu numai. Însușirea corectă a acestei noțiuni este importantă. Ea este des întâlnită și în vorbirea curentă, dar în matematică, noțiunea de funcție are un înțeles precis. Este imporant ca elevii să înțeleagă această noțiune, de aceea vom utiliza aplicația GeoGebra pentru a rezolva exercițiile propuse.