Fundația Orange

Educație tehnologică și aplicații practice, canalul de YouTube

Concurs

Marinela Mocanu

Trimis la 12.05.2023

Educație tehnologică
EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Canalul de YouTube al disciplinei Educație tehnologică și aplicații practice cuprinde 29 filme pe care le-am realizat în cadrul proiectului CRED. Sunt 12 filme pentru clasa a V-a, 7 filme pentru clasa a VI-a, câte 5 filme pentru clasele a VII-a și a VIII-a. Fiecare film are o scurtă prezentare.


Conținut video


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Playlist: https://youtube.com/playlist?list=PLqle1aQarAtgYrObh-wD7-FiWbbeVUZL5

Filmele prezentate sunt astfel concepute încât să susțină etapa de predare din timpul lecției dar și consolidarea cunoștințelor prin intermediul unor aplicații, sarcini de lucru, trimiteri către alte materiale.

Pentru facilitarea înțelegerii conținuturilor sunt prezentate imagini sugestive, scheme, tabele, grafice dar și imagini filmate în diferite contexte din viața reală (cultivarea plantelor, atelier de tâmplărie, animale de companie, aranjarea mesei, creșterea păsărilor, etc).

Explicațiile sub formă audio facilitează înțelegerea noțiunilor prezentate. Butonul de pauză, sugerează cadrele pentru care este necesară întreruperea derulării filmului pentru a răspunde la întrebări, sau pentru a scana un cod QR cu scopul deschiderii altui conținut digital.

Pentru evaluare elevii trebuie să rezolve diferite tipuri de teste, la care ajung scanând un cod QR cu ajutorul unei aplicații simple de pe telefon. Prezența codurilor QR asigură interactivitate în timpul derulării filmului, astfel încât elevul nu este doar un simplu spectator.

Filmele pot fi prezentate frontal cu ajutorul unui calculator și al videoproiectorului, profesorul oprind derularea ori de câte ori este necesar. Pentru orele desfășurate online, filmul poate fi partajat în timpul desfășurării orei sincron sau poate fi postat ca material de studiu individual, pe Classroom sau altă platformă.

Pentru fiecare film sunt prezentate sursele imaginilor și a unor secvențe video utilizate, cu respectarea drepturilor de autor.


Alte informații

Linkul canalului de YouTube
https://www.youtube.com/playlist?list=PLqle1aQarAtgYrObh-wD7-FiWbbeVUZL5


Marinela Mocanu, profesor de Informatică și TIC, Educație tehnologică

Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” , Salcea, Suceava

Trimis la 12.05.2023 - 18:46


Materiale similare

Centrale electrice

Educație tehnologică
EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, VI

Material didactic in format video foarte util atât pentru profesori cât și pentru elevi.

Apa în viața plantelor

Educație tehnologică
EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, V

În viața plantelor, apa îndeplinește un rol multiplu și complex. Prin faptul că apa participă la formarea celulelor și a țesuturilor, ea are un rol structural însemnat. Apa asigură transportul unor substanțe la nivelul compartimentelor plantei; Transportă seva brută de la rădăcini spre frunze și sevae