Fundația Orange

Exerciții de lectură sau cum să motivezi un copil să citească o carte „grea”

Concurs

Loredana Carcea

Trimis la 11.02.2019

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Materialul poate fi folosit ca suport pentru discuții în cadrul orelor de opțional cu titlul "Tehnici de lectură" sau în cadrul orelor de Limba română, datorită exercițiilor de vocabular sau a celor de stil și expresivitate artistică pe care le propune.
Sarcinile se pot rezolva atât în clasă, cât și ca temă pentru acasă, individual sau în echipă.Aplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Cartea Adinei Popescu surprinde cititorul prin lejeritatea cu care scriitoarea pune în circulație personaje din mitologie și folclor, prin plăcerea de a povesti și prin ghidușie. Textul, la prima vedere, pare că e scris pentru un public care gustă doar povestea și aventura; în realitate, are nevoie de un cititor avizat. De aceea, cu elevi de clasa a VII-a, la cursul opțional "Tehnici de lectură", am aplicat următoarele metode de lucru cu textul: documentarea asupra personajelor, ilustrarea de text, exercițiile de vocabular, lectura cu voce tare, pentru a-i motiva să citească textul integral.Loredana Carcea, profesor de Limba și literatura română

Gimnazială Nr. 7 , România, Botosani, Botoșani

Trimis la 11.02.2019 - 17:02


Materiale similare

Orar Digital

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Produsul reprezintă un orar digital pentru clasă, unde fiecare oră din anul școlar poate avea atașată tema, lecția, test sau teza, carnet de elev digital unde se pot introduce notele și se pot vizualiza imediat mediile și un chat pentru socializare și anunțuri.

Moara lui Călifar

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII

Materialul se adresează elevilor de clasa a VII-a și constituie o variantă interactivă și atractivă de verificare a lecturii și înțelegerii textului.