chips-wq
Trimis la 07.01.2022Produsul se aseamănă într-o oarecare măsură cu google classroom, elevii, odată ce și-au făcut cont, putând să se alăture unei clase din școala lor. Odată intrați într-o clasă, aceștia au acces la o pagină pentru vizualizarea celorlalți participanți din clasă, la orarul digital al clasei, la carnetul lor de note și la chat-ul clasei.
În orarul digital al unei clase, fiecare oră din anul școlar este prezentă (utilizatorul poate vedea diferite zile din an), iar ora poate avea atașată tema, lecția, testul sau teza, orele colorându-se diferit în funcție de ce este atașat acesteia: roz pentru tema, verde pentru lecție, portocaliu pentru test și roșu pentru teza. În acest mod, prezentat cu pagina de orar, elevul realizează imediat gradul de dificultate al zilelor sau a săptămânii ce urmează și are acces instant la toate informațiile necesare pentru pregătirea la o anumită ora.
Carnetul de note al unui elev reprezintă un loc unde se pot vizualiza / adăuga note pentru toate materiile practicate la o clasa (inclusiv purtarea) și fiind digitalizat, calcularea mediilor se face instant. Cum fiecare elev are un carnet de note, administratorul de clasa poate accesa toate carnetele, creându-se un catalog digital pentru clasa.
Ultima parte dintr-o clasă o reprezintă chat-ul unde se pot face anunțuri, se pot menționa ore, acestea apărând în chat și fiind accesibile (ca pe orar prin vizualizare de temă, lecție, test sau teză) și se poate socializa.
Conceptul de profesor nu există în produs, într-o clasa existând pur și simplu participanți. Fiecare acțiune ce influențează clasa, cum ar fi adăugarea unei teme, lecții, adăugarea unei note pentru un participant, vizualizarea notelor altor participanți se face pe un sistem de permisiuni.
Pe viitor, dacă produsul devine relevant, cu siguranță voi adăuga tipuri diferite de utilizatori (elevi și profesori) și un mediu de învățare pentru o anumită materie (cu lecțiile postate la acea materie), dar și multe altele.
Odată ce anul școlar s-a terminat, clasa devine arhivată, iar participanții clasei pot intra într-o altă clasa, dar pot vizualiza toate clasele arhivate în care se află și tot ce includ acestea (orarul, carnetul, chat-ul).
În momentul de față există o singură clasă în baza de date, de care mă folosesc eu și colegii, unde fiecare participant își poate adăuga singur note, dar doar câțiva pot modifica orarul (adăuga teme, lecții, etc)
Contul de mai jos are permisiuni totale (poate crea alte clase, adaugă / șterge / vizualiza notele oricărui utilizator, modifică orice orar, șterge participanți dintr-o clasă etc). Pentru a crea altă clasa este necesar să ieșiți din clasa în care contul se află (singură din baza de date) și să apăsați pe butonul Creează o clasă de pe meniul principal.
http://orar.germanywestcentral.cloudapp.azure.com/
Email: testaccount2@gmail.com
Parola: aA1234!
chips-wq
Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Gemenele, Brăila
Trimis la 07.01.2022 - 16:32
Este o fișă de lucru a cărei rezolvare îl ajută pe elevul de clasa a 8-a să realizeze în ce măsură a înțeles noțiunile despre reacția chimică de combinare.
Măciucă Simona-Antoanela
Școla gimnazială „Gheorghe Tătărescu”, Gorj
LearningApps.org este o aplicație Web 2.0 concepută pentru a sprijini procesele de invățare și predare prin module interactive.
Reuleț Angela
Liceul Teoretic „Gheorghe Palade”