Fundația Orange

Ghiduri de predare Limba și literatura română cu ajutorul metodelor digitale, clasa a VII-a

Alte resurse

Digitaliada


Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII PREDARE

Echipa Digitaliada vă propune noi ghiduri dedicate predării pe baza metodelor digitale la orele de Limba și literatura română, pentru clasa a VII-a, anul școlar 2021-2022, semestrele I și II.


Ghiduri


Documente


Ghidurile oferă elevilor instrumente moderne și atractive de exersare a noțiunilor teoretice și de formare a competențelor specifice. Elevii pot colabora, pot învăța împreună sau pot concura unii cu alții.

Fiecare elev poate lucra în ritm propriu, fiind esențial progresul fiecăruia raportat la nivelul inițial. Elevii se pot autoevalua, putând vizualiza la final soluția corectă pentru fiecare întrebare la care au răspuns eronat. Aplicațiile din ghiduri pot fi accesate folosind un calculator, o tabletă sau un telefon inteligent.

Aceste ghiduri cuprind recomandări bazate pe experiența acumulată în cadrul programului Digitaliada și a implementării acestuia în 50 de școli din mediul rural, în perioada 2016-2021.

Ghidul pentru semestrul I a fost realizat de Carmina Volanin și Valentina David, profesori de limba și literatura română, coordonat de Adina Roșca, expert Educațional Digitaliada.

Ghidul pentru semestrul II a fost realizat de Carmina Volanin, profesor de limba și literatura română, coordonat de Adina Roșca, expert Educațional Digitaliada.

Revizuite de Smaranda Graur, Inspector de limba și literatura română.


Alte informații

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței AttributionNonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Ilustrațiile din acest document reprezintă capturi din aplicațiile recomandate pentru utilizare.

Coperta, ilustrațiile, mărcile înregistrate, logo-urile Fundația Orange, Digitaliada și orice alte elemente de marcă incluse pe copertă sunt protejate prin drepturi de proprietate intelectuală exclusive și nu pot fi utilizate fără consimțământul anterior expres al titularilor de drepturi.


Digitaliada


 

Materiale similare

Test de evaluare - Unitatea 4 - Granițe între lumi - clasa a VII-a Test de evaluare- Unitatea 4 - Vreau să salvez lumea - clasa a V-a

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VII

Teste de evaluare cu grad mediu de dificultate.

Textul narativ

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, VII, VIII

Materialul vizează recapitularea și consolidarea noțiunilor despre textul narativ, cu ajutorul aplicației genial.ly, a metodei exploziei stelare, a cubului. Exercițiile au un nivel progresiv de dificultate, cerințele urmărind înțelegerea textului, dar și gândirea critică, dezvoltarea creativității.