Fundația Orange

Graficul funcției de tipul f(x)=ax+b, definită pe R. Aplicații

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 17.09.2016

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a VIII-a pentru învățarea graficului functiei de tipul f(x)=ax+b, prin jocul digital GeoGebra.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Diana Cristina Frăteanu, Fundația Noi Orizonturi, în cadrul programului – pilot Digitaliada, revizuit de Simona Roșu, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii își vor consolida noțiunile despre reprezentarea geometrică a graficului unei funcții liniare, definită pe mulțimi finite și pe R, vor învăța să analizeze grafice, să rezolve probleme de calcul al distanțelor, ariilor, folosindu-se de graficul funcției liniare. Elevii vor lucra individual și în perechi.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Reprezentarea geometrică a graficului funcției de tipul f(x)=ax+b, definită pe R, utilizând aplicația GeoGebra.


Digitaliada

București

Trimis la 17.09.2016 - 16:12


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

A Háromszögek

Matematică
MATEMATICĂ, VI, VIII

A következő oktatóprogram lehetőséget ad a Háromszögek fejezet átismétlésére, játékos formában.