Fundația Orange

Intervale în mulțimea numerelor reale

Concurs

Ștefan Poka

Trimis la 31.01.2022

Matematică
MATEMATICĂ, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Conceptul de număr real nu este ușor de asimilat la nivel de gimnaziu. Introducerea noțiunii de interval de numere reale, ajută la conștientizarea relației de ordine pe mulțimea numerelor reale, la necesitatea de a avea reprezentări geometrice intuitive pentru concepte abstracte.


Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


Cele 7 sarcini de lucru ale "activității" Geogebra propuse sunt probleme asociate noțiunii de interval de numere reale. Se urmărește recunoșterea tipurilor de intervale, a evaluării intersecțiilor dintre intervale din R și mulțimea Z a numerelor întregi, determinarea capetelor intervalelor, in condiții date, etc, ... .

Elevi diferiți vor avea sarcini de lucru diferite; astfel posibilitatea copiatului, a fraudării rezultatelor obținute este redusă (la ZERO), in condițiile in care activitatea este sursa unei "lecții Geogebra", în care profesorul poate urmări simultan și în timp real o clasă întreagă!

Link-ul pentru activitatea propusă: https://www.geogebra.org/m/ajtp9ufx


Ștefan Poka, profesor de Matematică

Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca, Cluj

Trimis la 31.01.2022 - 23:48


Materiale similare

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/

Simulare Evaluare Națională

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Simularea respectă structura subiectului de la Evaluare Națională, elevul are parte de o evaluare obiectivă.