Fundația Orange

Invata Romania intr-un mod interactiv

Concurs

dumitru ionut

Trimis la 18.05.2023

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, GEOGRAFIE, IV AVANSAT PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Pe aceasta pagina web gasiti materiale interactive geografice despre Romania. Aceste materiale de geografie au scopul de a ajuta elevii de clasa a IV-a sa invete geografia Romaniei intr-o maniera placuta si interactiva


Aplicații


Multimedia


Pe aceasta pagina web gasiti materiale interactive geografice despre Romania. Aceste materiale de geografie au scopul de a ajuta elevii de clasa a IV-a sa invete geografia Romaniei intr-o maniera placuta si interactiva. Accesand linkurile din meniu vor invata diverse jocuri geografice despre tara noasta si isi vor insusi cunostinte Jocurile interactive pot fi accesate si de la linkurile de mai jos:

Subunitati de relief
https://jocurigeografieromania.info/jocgeografieromania.html

Forme de relief
https://jocurigeografieromania.info/jocgeografieromaniarelief.html

Raurile Romaniei
https://jocurigeografieromania.info/jocraurileromaniei.html

Orasele Romaniei
https://jocurigeografieromania.info/oraseleromaniei.html

Clima Romaniei
https://jocurigeografieromania.info/climaromaniei.html


Alte informații

1. Subunitatile de relief din Romania
In momentul in care vei da click pe o subunitate de pe harta vei vedea si auzi cum se numeste unitatea respectiva. Util pt prescolarii care nu stiu inca sa citeasca. Am incercat sa imi schimb tonalitatea vocii pt a nu instala monotonia si plictiseala.:) Subunitatile de relief din Romania se vor aranja corect formand harta Romaniei. Dupa ce s-au grupat corect subunitatile de relief poti incepe sa te joci acest joc

2. Forme de relief din Romania
Elevul da click pe imaginile de pe harta si descopera cateva din formele de relief din Romania. In momentul in care da click pe o poza va aparea o imagine si o descriere. Imaginea se inchide de la X-ul rosu pozitionat pe imagine sau in dreapta jos. Dupa click dreptunghiul isi va schimba culoarea si va aparea denumirea formei de relief. Poti da click din nou, daca vrei sa revezi imaginea si descrierea. Acest joc de geografie te va ajuta sa identifici pe harta Romaniei pozitia unor forme de relief si sa descoperi denumirea acestora.Elevul vede cum arata forma de relief, vede localizarea pe harta a formei respective si invata denumirea acesteia si cateva lucruri despre ea.

3. Raurile Romaniei
Elevul va Apasa butoanele si va invata raurile si orasele Romaniei localizate pe rauri.Apasa pe Folosind memoria vizuala va invata denumirea , localizarea oraselor si raurilor din Romania. Apasand succesiv pe butoane va putea sa observe denumirea raurilor precum si orasele localizate pe acestea.

4. Orasele Romaniei
O modalitate simpla si utila prin care elevii pot invata localizarea oraselor din Romania pe harta oarba.. Trebuie sa dea click pe imagini pana cand ajung la harta oarba pe care scrie Felicitari! La primul click li se va afisa o harta fara denumiri. Urmatorul click va afisa si denumirea oraselor. Folosind memoria vizuala vor invata localizarea si denumirea oraselor din Romania. Pentru a reincepe trebuie apasat refresh sau F5.

5. Clima Romaniei
Elevii vor invata caracteristicile climatice din Romania. Tinand mouseul pe fiecare dintre imaginile suprapuse se va afisa o descriere si imagine ava devein 3D.


dumitru ionut

Arad

Trimis la 18.05.2023 - 17:56


Materiale similare

Site Istorie - resurse educaționale deschise

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV

Site-ul cuprinde o colecție de resurse digitale concepute ca mijloc de formare și dezvoltare a competențelor pentru disciplina Istorie – clasa a IV-a, în conformitate cu actuala programă școlară.
https://sites.google.com/educred.ro/istorie-clasa-a-patra/pagina-de-pornire

Învață geografie!

Geografie
GEOGRAFIE, III, IV

Am realizat o aplicatie utlila pentru elevii din ciclul primar pentru a invata geografie. Scopul acestui site este de a introduce notiuni despre geografia Romaniei, utilizand doua harti, una hidrografica si una fizica.