Fundația Orange

Site Istorie - resurse educaționale deschise

Concurs

Botgros Didina

Trimis la 31.05.2023

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, ISTORIE, IV MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Site-ul cuprinde o colecție de resurse digitale concepute ca mijloc de formare și dezvoltare a competențelor pentru disciplina Istorie – clasa a IV-a, în conformitate cu actuala programă școlară.
https://sites.google.com/educred.ro/istorie-clasa-a-patra/pagina-de-pornireAplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Pentru crearea site-ului am avut în vedere că programa școlară propune ca finalitate a învățării familiarizarea elevilor cu trecutul, prin utilizarea unor mijloace și contexte de învățare adecvate vârstei.
Fiecare resursă din cadrul colecției a fost concepută pornind de la o competență specifică și prevede utilizarea unor metode active care pot contribui la crearea unui mediu educațional încurajator pentru interacțiunea socială pozitivă, exersarea lucrului în echipă, îndeplinirea unor roluri specifice precum și realizarea unor conexiuni cu achiziții dobândite prin studiul altor discipline de învățământ.

Site-ul a fost realizat pe platforma Google și reunește, conform programei, toate resursele tip video, pdf, genial.ly, jocuri interactive wordwall, learningapps, create de mine pe competențe și structurate pe cele trei mari capitole.
Resursele se pot folosi în activitățile de predare/exersare/aprofundare/evaluare atât sincron cât și asincron, link-urile pot fi puse la dispoziția elevilor pentru fiecare lecție, iar fișele de lucru se pot printa, sau se pot completa digital.


Alte informații

https://sites.google.com/educred.ro/istorie-clasa-a-patra/pagina-de-pornire
Sper ca site-ul și toate materialele publicate aici, să vie de un real folos atât cadrelor didactice cât și elevilor pentru studierea Istoriei la clasa a IV-a.


Botgros Didina

România, Aninoasa, Hunedoara

Trimis la 31.05.2023 - 15:45


Materiale similare

Invata Romania intr-un mod interactiv

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV

Pe aceasta pagina web gasiti materiale interactive geografice despre Romania. Aceste materiale de geografie au scopul de a ajuta elevii de clasa a IV-a sa invete geografia Romaniei intr-o maniera placuta si interactiva

(Premiat 2021, Aplicații, I-IV) Învață Română

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I, II, III, IV

Platforma este dedicată elevilor din ciclul primar pentru a putea exersa gramatica limbii române.