Fundația Orange

Pelerinajul - 33 de manastiri din Romania, locuri binecuvantate de Dumnezeu

Concurs

Duma Cornel Lucian

Trimis la 08.03.2018

Interdisciplinar
ISTORIE, INFORMATICĂ ȘI TIC, EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, ALTĂ DISCIPLINĂ, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Printre cele mai frumoase locuri din țara noastră încărcate de istorie se numără și mănăstirile, adevărate oaze de credință și de spiritualitate la care creștinii merg în pelerinaj în Duminici și sărbători, și mai ales cu ocazia hramului.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Printre cele mai frumoase locuri din țara noastră încărcate de istorie se numără și mănăstirile , adevărate oaze de credință și de spiritualitate la care creștinii merg în pelerinaj în Duminici și sărbători și mai ales cu ocazia hramului . De-a lungul timpului credincioșii au făcut călătorii la locurile sfinte pentru a se ruga lui Dumnezeu și a-i cere ajutorul .
Pelerinajul este o călătorie pe care credincioșii o fac într-un loc considerat sfânt.


Printre cele mai frumoase locuri din țara noastră încărcate de istorie se numără și mănăstirile , adevărate oaze de credință și de spiritualitate la care creștinii merg în pelerinaj în Duminici și sărbători și mai ales cu ocazia hramului .
De-alungul timpului credincioșii au făcut călătorii la locurile sfinte pentru a se ruga lui Dumnezeu și a-i cere ajutorul .Fotografii realizate alaturi de elevi la Manastirea Calugara, Manastirea Piatra Scrisa si Manastirea Prislop .


Alte informații

Aceasta prezentare interdisciplinara poate fi utilizata in orele de Religie Ortodoxa, Istorie sau Geografie . Am realizat aceasta prezentare pentru obtinerea gradului I in lectia Călătorind cu Dumnezeu – pelerinajul la biserici și mănăstiri .


Duma Cornel Lucian, profesor de Educație civică / socială, Informatică și TIC, Istorie, Altă disciplină

Scoala Gimnaziala Poiana, Romania, Caransebes

Trimis la 08.03.2018 - 20:07


Materiale similare

Editarea grafică a imaginii - programă opțional

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, VIII

Cursul opțional “ Editarea grafică a imaginii”, propus pentru clasa a VIII-a, gimnaziu, are ca scop principal dezvoltarea competențelor digitale, de lucru cu editoare grafice avansate, lucrul în echipă și formarea abilităților de a crea produse grafice de calitate.

România modernă

Istorie
ISTORIE, VIII

Unitatea de învățare - România modernă - clasa a VIII-a, Istorie