Fundația Orange

Piramida: descriere și reprezentare. Tetraedrul. Trunchiul de piramidă

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 15.11.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru identificarea corpurilor geometrice: piramida triunghiulară regulată, respectiv trunchiul de piramidă.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Simona Roșu, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii vor învăța să identifice corpurile geometrice: piramida triunghiulară regulată, respectiv trunchiul de piramidă, și să le recunoască în mediul înconjurător.

Totodată, elevii trebuie să identifice și să descrie proprietățile unor figuri geometrice plane în piramida triunghiulară, respectiv trunchiul de piramidă patrulateră regulată.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Identificarea corpurilor geometrice: piramida triunghiulară regulată, respectiv trunchiul de piramidă, utilizând aplicația Geogebra 3D Grapher.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 15.11.2017 - 14:44


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

A Háromszögek

Matematică
MATEMATICĂ, VI, VIII

A következő oktatóprogram lehetőséget ad a Háromszögek fejezet átismétlésére, játékos formában.