Fundația Orange

Piramida: descriere și reprezentare. Tetraedrul. Trunchiul de piramidă

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 15.11.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru identificarea corpurilor geometrice: piramida triunghiulară regulată, respectiv trunchiul de piramidă.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Simona Roșu, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii vor învăța să identifice corpurile geometrice: piramida triunghiulară regulată, respectiv trunchiul de piramidă, și să le recunoască în mediul înconjurător.

Totodată, elevii trebuie să identifice și să descrie proprietățile unor figuri geometrice plane în piramida triunghiulară, respectiv trunchiul de piramidă patrulateră regulată.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Identificarea corpurilor geometrice: piramida triunghiulară regulată, respectiv trunchiul de piramidă, utilizând aplicația Geogebra 3D Grapher.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 15.11.2017 - 14:44


Materiale similare

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.

Funcții de forma f:ℝ→ℝ, f(x) = ax+b, a,b numere reale

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Noțiunea de funcție este prezentă în toată matematica și nu numai. Însușirea corectă a acestei noțiuni este importantă. Ea este des întâlnită și în vorbirea curentă, dar în matematică, noțiunea de funcție are un înțeles precis. Este imporant ca elevii să înțeleagă această noțiune, de aceea vom utiliza aplicația GeoGebra pentru a rezolva exercițiile propuse.