Fundația Orange

Tendințe


Poveștile Digitaliada: Eleva Ana Pascu- Sentimentul meu pentru tablete este bucuria

Poveștile Digitaliada: Eleva Ana Pascu- Sentimentul meu pentru tablete este bucuria

În clasa a V-a, atunci când Digitaliada a ajuns în Școala Gimnazială de la Ștefești, județul Prahova, Ana Pascu știa deja ABC-ul tehnologiei. A trecut mai bine de 1 an de atunci și ne-a zis că simte efectele Digitaliada din plin în viața sa.

Colegii, profesorii și părinții spun că dintr-o fată timidă și rezervată în clasele primare s-a transformat într-o elevă curioasă, curajoasă și foarte activă, cel puțin la orele de matematică și TIC unde lucrează pe tablete. 

"Ana este un mesager al generației sale, este foarte inteligentă, știe să își selecteze informația, știe să aleagă”, ne-a mărturisit Cristina Rînjea, director și profesoară de matematică. 

Ana ne-a spus cu sinceritate că înainte de implementarea proiectului Digitaliada avea note destul de mici la matematică, dar după ce a început să folosească tabletele și să înțeleagă totul mult mai bine, a început să își mărească și notele. 

Există elevi care au nevoie de o scânteie care să le declanșeze dorința de cunoaștere. Pentru Ana această scânteie a fost Digitaliada.

Urmăriți povestea elevei Ana în materialul video de mai jos: