Fundația Orange

Tendințe


Poveștile Digitaliada: Eleva Angelina Doboș: Digitaliada? O iubesc!

Poveștile Digitaliada: Eleva Angelina Doboș: Digitaliada? O iubesc!

FOTO: Angelina Doboș în clasa a 5-a


Pe parcursul celor patru ani ai proiectului Digitaliada, al Fundației Orange, am întâlnit caractere care ne-au impresionat prin determinare, curaj și pozitivitate.

Am stat de vorbă cu profesori și elevi pentru care educația chiar înseamnă dezvoltarea unor aptitudini utile pentru acces la un viitor mai bun. Acești oameni - adulți și copii, ne-au oferit șansa să punem bazele unei serii de povești despre ce înseamnă educația digitală la clasă și cum aduce ea valoare adăugată învățământului românesc. Începem ”Poveștile Digitaliada” cu cea a tinerei Angelina Doboș de la Școala Gimnazială "Mircea Luca" din Băișoara, județul Cluj.

Atunci când am întâlnit-o prima dată pe Angelina, era în clasa a V-a și ne-a spus că, după părerea ei, ”la toate materiile îți trebuie tehnologie”.  Sclipirea din ochii acelei fetițe te îndeamnă să vezi educația digitală cu alți ochi. Angelina era sigură că ceea ce învăța atunci la orele de matematică și TIC, unde folosea tabletele la clasă, îi va fi de mare ajutor ei și colegilor ei, indiferent de cariera pe care o vor alege.

Angelina s-a transformat într-o adolescentă și mai dezinvoltă, despre care profesorii au doar cuvinte de laudă, iar părinții sunt mândri și bucuroși că Angelina evoluează într-un mediu școlar prielnic pentru viitorul ei.

Urmăriți povestea Angelinei în materialul video de mai jos: