Fundația Orange

(Premiat 2020, Conținut Video, V-VIII) Densitatea corpurilor

Concurs

Clement

Trimis la 13.02.2020

Fizică
FIZICĂ, VI MEDIU PREDARE

Oare de ce uleiul stă deasupra apei? Și oare de ce atunci când cântărim o bucata de fier identica ca formă, cu una de bumbac nu au aceeași greutate? Totul este din cauza DENSITĂȚII.Conținut video


Documente


Multimedia

https://www.youtube.com/watch?v=SYEu6PzAMTA&t=209s

În speranța de a putea ajuta câtuși de puțin în înțelegerea fizicii și a legilor fundamentale care guvernează lumea, am decis să fac acest video. El vorbește despre densitate. Însă înainte de a ajunge la înțelegerea densității este nevoie să se înțeleagă ce este volumul și masa unui obiect. De aceea în acest video veți putea găsi explicat cât se poate de simplu ce este volumul, ce este masa, ce este densitatea și cum se poate afla aceasta, un tabel al densităților, și un exemplu pentru a arăta cum se comportă anumite substanțe cu densități diferite, atunci când sunt puse împreună.

https://www.youtube.com/watch?v=SYEu6PzAMTA


Clement

România, Luizi-Calugara, Bacău

Trimis la 13.02.2020 - 21:41


Materiale similare

robotica@home

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, FIZICĂ, INFORMATICĂ ȘI TIC, EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ, ȘTIINȚE ALE NATURII, DEZVOLTARE PERSONALĂ, V, VI, VII, VIII ÎNCEPĂTOR PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Descopera cum functioneaza robotii si cum ii poti controla prin programare, chiar daca nu ai mai scris cod pana acum. Cursul te va ajuta sa explorezi cum functioneaza tehnologia in general. Pentru ca robotica imbina stiinta, ingineria si tehnologia si reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a invata aplicat programare, electronica sau mecanica, dar si fizica sau matematica.

Electrizarea

Fizică
FIZICĂ, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Materialul prezintă notiunile din programa scolară pentru clasa a VI-a din capitolul Electrizarea, într-un mod mai atractiv, sub forma de film în care copiii (sau nu numai ei...) pot vedea experimentele realizate în laborator însoțite de explicații.