Fundația Orange

(Premiat 2020, Conținut Video, V-VIII) Densitatea corpurilor

Concurs

Clement

Trimis la 13.02.2020

Fizică
FIZICĂ, VI MEDIU PREDARE

Oare de ce uleiul stă deasupra apei? Și oare de ce atunci când cântărim o bucata de fier identica ca formă, cu una de bumbac nu au aceeași greutate? Totul este din cauza DENSITĂȚII.Conținut video


Documente


Multimedia

https://www.youtube.com/watch?v=SYEu6PzAMTA&t=209s

În speranța de a putea ajuta câtuși de puțin în înțelegerea fizicii și a legilor fundamentale care guvernează lumea, am decis să fac acest video. El vorbește despre densitate. Însă înainte de a ajunge la înțelegerea densității este nevoie să se înțeleagă ce este volumul și masa unui obiect. De aceea în acest video veți putea găsi explicat cât se poate de simplu ce este volumul, ce este masa, ce este densitatea și cum se poate afla aceasta, un tabel al densităților, și un exemplu pentru a arăta cum se comportă anumite substanțe cu densități diferite, atunci când sunt puse împreună.

https://www.youtube.com/watch?v=SYEu6PzAMTA


Clement

România, Luizi-Calugara, Bacău

Trimis la 13.02.2020 - 21:41


Materiale similare

(Premiat 2022, categoria Elevi 14-17 ani) Viteza

Fizică
FIZICĂ, VI

Utilizarea aplicației mozaBook în studiul fizicii.

Lumina: surse de lumină; corpuri transparente, translucide, opace...

Fizică
FIZICĂ, VI

Tot ceea ce se află în jurul nostru nu ar fi existat dacă nu ar fi fost lumina. Lumina este esențială pentru viață. Dar de unde provine ea? Cum se manifestă? Răspunsul la aceste întrebări și la multe altele, îl puteți găsi în acest material.