Fundația Orange

(Premiat 2021, Alte materiale V-VIII) Teorema celor trei perpendiculare

Concurs

Profir Adrian

Trimis la 03.01.2021

Matematică
MATEMATICĂ, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Aceste aplicații vor ajuta elevii să învățe, să descrie, să construiască și să indice: drepte perpendiculare, distanța de la un punct la o dreaptă. Cele 6 aplicații interactive pot fi utilizate în clasă ca lecție de predare, dar și acasă, ca recapitulare.


Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Link: https://www.geogebra.org/m/h8twanrt

Aceste aplicații vor ajuta elevii să învățe, să descrie, să construiască și să indice: drepte perpendiculare, drepte oblice, distanța de la un punct la o dreaptă.

Aplicațiile pot fi utilizate în clasă ca lecție de predare dar și acasă ca recapitulare. Sunt 6 aplicații interactive: Prezentarea teoremei, demonstrația și mai multe probleme în care să identifice teorema celor trei perpendiculare. In probleme elevii pot vedea demonstrația, pot schimba valorile laturilor si ale inaltimilor (după caz).


Alte informații

Aplicațiile permit vizualizarea cu ajutorul ochelariilor anagliph și dau senzația de ieșire din ecran sau profunzime a ecranului după caz. Astfel elevii pot înțelege mai ușor spațiul geometric al construcțiilor. De asemenea constituie și o metodă de a-i atrage pe elevi, de a-i captiva, de a-i implica în dezvoltarea lor.


Profir Adrian, profesor de Matematică

Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”, Zorleni, Vaslui

Trimis la 03.01.2021 - 13:43


Materiale similare

Test digital Evaluare Nationala 2023

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Testul fi folosit ca instrument de antrenament pentru elevii din Romania ( clasa 8 ), care se pregatesc pentru Evaluarea Nationala la Matematica

Operații cu numere naturale

Matematică
MATEMATICĂ, V, VIII

Acest material reprezintă o scurtă recapitulare a materiei de clasa a V-a referitoare la numerele naturale. Este realizat in format Word și în format digitatal sub forma unui Google Forms.