Fundația Orange

(Premiat 2021, Aplicații, V-VIII) Platforma de învățare interactivă a geografiei Geography Games and Quizzes

Concurs

Dumitru Ionuț

Trimis la 02.01.2021

Geografie
GEOGRAFIE, V, VI, VII, VIII MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Platforma de învățare interactivă a geografiei prin jocuri geografice. Platforma cuprinde materiale digitale de tipul jocurilor (area map, quizz, trivia, vrei să fii miliardar, bingo, grupare coloane, aranjare corectă ș.a.), schițe interactive, videouri interactive și materiale ilustrative.Aplicații


Multimedia


Platforma de geografie interactivă pentru învățarea geografiei într-un mod simplu, interactiv și relaxant.

Pe această platformă găsiți zeci de jocuri geografie, schițe interactive,videouri interactive grupate pe clase sau pe ramuri geografice. Platforma până în momentul actual are 305 materiale interactive ce cuprinde jocuri de identificare cu harți, jocuri de tip quiz, jocuri de tip trivia, jocuri de tip trivia, jocuri de tip vrei să fii miliardar, jocuri de grupare corectă.

Jocurile sunt făcute urmând conținuturile din manualele școlare de geografie!

Pe lângă secțiunea interactivă de jocuri, platforma cuprinde și schițe interactive, videouri interactive, rebusuri sau materiale ilustrative.

Oferim cele mai bune dintre materiale cu accent pe învățarea rapidă, interactivă și distractivă.

Învățarea prin joc este o învățare de lungă durată, unde cunoștințele se fixează rapid și se mențin pe o perioadă lungă de timp.

Copilul va fi atras de caracterul interactiv al aplicațiilor și va învăța geografie prin joc. Învățarea interactivă prin joc stimulează creativitatea , imaginația și viteza de reacție ajutandu-i pe elevi să se dezvolte armonios. Elevul poate prin joc să învețe conținutul din manual, dar și să se evalueze și să afle la ce nivel se situează.

Jocurile sunt făcute cu ajutorul unor pluginuri, dar sunt realizate și cu resurse de digital learning de tip h5p.org

Pentru ca această platformă să funcționeze, de ea se ocupă două persoane, un profesor cu 5 ani de experiență în predarea geografiei și un programator care se ocupă de funcționalitatea aplicațiilor!


Alte informații

Platforma de învățare a geografiei interactivă Geography Games and Quizzes vine în ajutorul elevilor cu materiale digitale ajutătoare!

În realizarea acestor materiale am folosit conținuturile din manualele de geografie. Conținutul de pe platforma este valid din punct de vedere științific.

Experiență pe care am acumulat-o cu site-ul www.profudegeogra.eu (pe care îl administrez de 10 ani) m-a ajutat în realizarea acestor materiale. În toată această perioadă am făcut sondaje printre profesori și elevi cu privire la materialele digitale ce le-ar fi de folos.

Informațiile le-am strâns și materialele digitale din aceasta platforma țin cont și de răspunsurile lor.

Am lucrat în învățământ pe o perioadă de 5 ani de zile ca profesor de geografie. Momentan nu mai lucrez în învățământ!


Dumitru Ionuț

Arad, Arad

Trimis la 02.01.2021 - 12:05


Materiale similare

Teste de geografie

Geografie
GEOGRAFIE, V

Materialele reprezintă teste interactive create în Power Point Macro ce ajută elevii în pregătirea unor concursuri de geografie. Testele conțin întrebări de tip ”drag and drop” sau ” fil in the blancks”. Unele oferă feedback (corect/incorect) sau punctajul final obținut.

Caleidoscop geografic

Geografie
GEOGRAFIE, V, VI, VII, VIII

Materialul este un site care cuprinde o colecție de animații, fișe de lucru, materiale de documentare, jocuri utile în predarea geografiei într-o manieră interactivă, vizuală, ludică.