Fundația Orange

(Premiat 2023, Aplicații, I-IV) Universul Științelor - Activități formale și nonformale - (Aplicații) - Platformă educațională pentru ciclul primar

Concurs

Mihaela Gogu

Trimis la 12.05.2023

Științe ale naturii
ȘTIINȚE ALE NATURII, I, II, III, IV MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Platforma conține 84 de de modele de activități interactive- formale, lecții la disciplina Științe, precum și nonformale, pentru sărbătorile dedicate mediului, care se organizează, anual, în școli, alături de alte materiale.
https://sites.google.com/view/universul-stiintelor/pagina-de-pornireAplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

https://sites.google.com/view/universul-stiintelor/pagina-de-pornire

Website: https://sites.google.com/view/universul-stiintelor/pagina-de-pornire

Platforma educațională vine în ajutorul:
- cadrelor didactice (lecțiile, complexe, fiind în concordanță cu programa școlară, cu obiective și finalități definite clar); de asemenea, materialele pentru activitățile nonformale sunt create pentru realizarea unor demersuri inedite, complete: prezentări animate ale temelor, urmate de mai multe quizuri și jocuri; celelate materiale, dedicate tot naturii și mediului (fișe de lucru, teste, planșe, îndemnuri eco, etc.) completează un portofoliu atractiv pentru profesorii interesați în a desfășura activități didactice moderne.
- elevilor, modalitatea de prezentare, ludică, colorată, cu multe elemente- surpriză, fiind clară și ușor de asimilat; multe materiale le pot utiliza și acasă, ca teme de studiu, sau ca teme pentru acasă, pentru că se îmbină minunat activitatea sincronă cu asincronă, facilitându-le învățarea conștientă și activă, inclusiv TIC.
- părinților interesați de dezvoltarea plenară a personalității copiilor, prin activități formale și nonformale..


Alte informații

Două dintre lecțiile interactive- ”Apa, aerul, solul” și ”Resursele naturale- tipuri, folosire rațională”, au fost omologate, de către Ministerul Educației,în anul școlar, 2022- 2023, cu Nr. 32.392/1/14.02.2023 și Nr. 32.392/3/14.02.2023, nivelul primar.
Platforma ”Universul Științelor- activități formale și nonformale” vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu materiale digitale variate, versatile, care se pot utiliza la toate clasele învățământului primar, în întregime sau secvențial.
În realizarea acestor materiale am folosit conținuturile prevăzute în Programa școalră pentru disciplina Științe- clasa a III-a, pentru lecțiile interactive, realizate în platforma Livresq, dar și conținuturi vizate în Calendarul Activitățillor Educative Naționale, elaborat de Ministerul Educației (Nr. 25.811/21.02.2022).


Mihaela Gogu, profesor de Științe ale naturii

Scoala Gimnazială „Nicolae Stoleru”, sat Baia, Suceava

Trimis la 12.05.2023 - 17:30


Materiale similare

Somnoroase păsărele cu Scratch și Makey Makey

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I, II, III, IV

Tutorial stem.Discipline integrate: inginerie, arte, coding, memorare, literație;

Plantele. Povestea unei flori

Științe ale naturii
ȘTIINȚE ALE NATURII, I, II, III, IV

Este o carte creată de mine pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice în abordarea demersului didactic și pentru a facilita succesul elevilor în învățare.