Fundația Orange

Testimoniale


Profesor Valentina David, directorul școlii George Coșbuc” din localitatea 23 August

Profesor Valentina David, directorul școlii George Coșbuc” din localitatea 23 August

FOTO: Valentina David, directorul școlii „George Coșbuc” din localitatea 23 August


Proiectul a debutat înainte de pandemie și școlile din proiect, ca și noi, nu au fost luate pe nepregătite când am trecut la lecțiile online, iar acesta a fost un lucru foarte important.

Digitaliada este un proiect complet, pentru că vine atât în sprijinul cadrelor didactice, cât și al elevilor și părinților. Proiectul a debutat înainte de pandemie și școlile din proiect, ca și noi, nu au fost luate pe nepregătite când am trecut la lecțiile online, iar acesta a fost un lucru foarte important.

Școlile Digitaliada erau familiarizate cu online-ul, știau de platforme, știau de aplicațiile digitale pentru cursuri la distanță. Mai nou, Digitaliada aduce cursuri pentru profesori și eu sunt formator pentru un curs. În Digitaliada 7.0 există și un modul de dezvoltare personală pentru profesori, pe care personal îl consider foarte util.

Concursurile derulate an de an au fost foarte importante, pentru că nu exista resursă digitală avizată, pe care profesorii să o folosescă. Prin concurs au fost create foarte multe materiale digitale la multe discipline, iar noi, profesorii mai vechi din Digitaliada, ne ocupam acum cu evaluarea calității științifice a materialelor.

În mod evident, baza digitală s-a îmbogățit în urma concursurilor, premiile sunt importante și ele și de aceea sunt foarte mulți participanți la concurs. În platforma Digitaliada sunt încărcate și ghiduri, la început erau pentru matematică și TIC, pentru că asta era destinația proiectului.

Ghidurile sunt destinate profesorilor și cuprind materia pentru clasa a V-a sau a VI-a, spre exemplu, iar la fiecare lecție sunt inserate link-uri care duc către instrumente digitale. Practic, pentru fiecare lecție ai acces la o aplicație.

Eu am lucrat la ghidul pentru Limba și Literatura Română de clasa a V-a. Toate aplicațiile digitale sunt originale, nu o sursă deschisă găsită pe internet, ci o resursă creată de noi, cei care facem ghidurile. Am menționat limba română chiar dacă la început au fost ghiduri doar pentru matematică și TIC, pentru că pe parcurs s-a extins aria. S-au făcut ghiduri și pentru chimie, română și alte discipline.

Eu sunt un profesor simplu din mediul rural, iar Digitaliada practic m-a luat de aici, de la țară, m-a pregătit și mi-a dat oportunitatea să fiu și formator pentru alți profesori din toată țara. Mă simt bine când pot să împărtășesc din experiența mea și altora și când văd cum procesul de învățare devine unul modern și atractiv pentru generațiile actuale de elevi.