Didina Botgros
Trimis la 26.02.2020Jocul nou creat folosind Scratch a avut în vedere predispoziția elevilor de 6-7 ani spre învățarea prin joc digital, folosind noile tehnologii și dispozitivele mobile, cât și inițerea elevilor în noțiuni de programarea și crearea de jocuri proprii.
Scratch ajută copilul să își formeze o gândire logică, structurată, fundație pentru cursurile viitoare de informatică aplicată. Se dovedește a fi extrem de folositor în educație, oferind o modalitate atrăgătoare pentru a învăța un copil să programeze cu entuziasm. El poate să dezvolte propriile jocuri, distrându-se în cel mai productiv mod posibil. Astfel, în momentul în care educația formală intervine (algoritmi și linii nesfârșite de cod), cel mic va fi deja pregătit, va fi familiar cu principiile de bază.
Propun și un set de teste pentru matematică – clasa I, realizate în Google Forms și Kahoot, conform unităților de învățare din manualul de matematică – Editura Didactică și Pedagogică, Autori Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu
Didina Botgros
Școala Gimnazială Sf. Varvara, Aninoasa, Romania, Aninoasa, Hunedoara
Trimis la 26.02.2020 - 20:10
Materialul este un joc interactiv care ajută elevii să-și consolideze noțiunile legate de operațiile de adunare și scădere a numerelor din concentrul 0-100, fără trecere peste ordin, într-un mod ludic și în echipe.
Diana Gheorghe
Școala Gimnazială „George Emil Palade”, Prahova
Exerciții de înțelegere a textului ”Ninsoarea din vis” de Eric Carle și procesare fonologică
MihaelaM
Școala Gimnazială Nr. 7, Hunedoara