Fundația Orange

Resurse educaționale digitale pentru clasa I

Concurs

Didina Botgros

Trimis la 26.02.2020

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, MUZICĂ ȘI MIȘCARE, I ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Aplicațiile realizate sunt propuse pentru a fi folosite într-o lecție de recapitulare și sistematizare a cunoștințelor la clasa I - matematică. Au fost create aplicații atractive și interactive în Scracth, Powtoon, PPtx, Kahoot, GoogleForms, Wordwall atît pentru recapitularea cunoștințelor cât și pentru exersarea adunării și scăderii cu trecere peste ordin și evaluare.Proiecte didactice


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Jocul nou creat folosind Scratch a avut în vedere predispoziția elevilor de 6-7 ani spre învățarea prin joc digital, folosind noile tehnologii și dispozitivele mobile, cât și inițerea elevilor în noțiuni de programarea și crearea de jocuri proprii.

Scratch ajută copilul să își formeze o gândire logică, structurată, fundație pentru cursurile viitoare de informatică aplicată. Se dovedește a fi extrem de folositor în educație, oferind o modalitate atrăgătoare pentru a învăța un copil să programeze cu entuziasm. El poate să dezvolte propriile jocuri, distrându-se în cel mai productiv mod posibil. Astfel, în momentul în care educația formală intervine (algoritmi și linii nesfârșite de cod), cel mic va fi deja pregătit, va fi familiar cu principiile de bază.

Propun și un set de teste pentru matematică – clasa I, realizate în Google Forms și Kahoot, conform unităților de învățare din manualul de matematică – Editura Didactică și Pedagogică, Autori Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu


Didina Botgros

Școala Gimnazială Sf. Varvara, Aninoasa, Romania, Aninoasa, Hunedoara

Trimis la 26.02.2020 - 20:10


Materiale similare

Aventuri spre Ținutul Vântului

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Materialul este un joc interactiv interdisciplinar, prezentat sub forma unei povești despre omul de zăpadă căruia vântul i-a luat căciula, iar prietenii lui pornesc spre Ținutul Vântului pentru a o recupera. Drumul lor este însoțit de peripeții și provocări prezentate sub forma unor exerciții.

Proiect didactic - țară, frumusețile, bogățiile și însemnele acesteia

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Proiectul didactic prezentat în cadrul unei activități didactice la nivelul școlii și-a propus să consolideze și sistematizeze cunoștințele despre țară, frumusețile, bogățiile și însemnele acesteia.