Fundația Orange

Set de activități care îmbunătățesc procesarea vizual-spațială pentru prevenția dislexiei-discalculiei

Concurs

Roșca Simona Bianca

Trimis la 28.05.2023

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, ALTĂ DISCIPLINĂ, I ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Este posibil să nu fi auzit niciodată despre „procesarea vizual-spațială”. Dar ați folosi-o cu siguranță . PVS te ajută să faci lucruri precum să îți găsești drumul spre casă dintr-un cartier nou sau să te orientezi în trafic. Materialul de față propune activități vizuo-spațiale.


Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Abilitatea vizual-spațială este un termen amplu care pune accent pe procese precum generarea de imagini, stocarea, recuperarea și transformarea și include o colecție de capacități în domeniile relațiilor spațiale, vizualizare, memorie vizuală.

Deoarece abilitatea vizual-spațială este un construct multidimensional, este posibil ca un individ să aibă o oarecare putință într-o zonă a abilității vizual-spațiale (de exemplu, memoria vizuală a obiectelor) și o slăbiciune în alta (de exemplu, relațiile spațiale.

Acest material reprezintă o serie de jocuri care pot fi cuprinse în activități remediale sau de predare în vederea întâmpinării acestor dificultăți de procesare.


Alte informații

Materialul cuprinde o serie de activități descrise pas cu pas și o argumentare teoretică de implementare a acestora.


Roșca Simona Bianca, profesor de Altă disciplină

CJRAE Mureș, Târgu Mureș, Mureș

Trimis la 28.05.2023 - 11:32


Materiale similare

Anotimpurile și lunile anului

Matematică
MATEMATICĂ, I

„Anotimpurile și lunile anului” - creionează o lecție din cadrul orelor de Matematică și explorarea mediului ce invită elevii de clasa I să descopere într-o manieră animată anotimpurile și lunile anului. Este un joc interactiv, creat pe platforma Genially.

Ce a mâncat omida?

Matematică
MATEMATICĂ, I

„Ce a mâncat omida?” - creionează o lecție din cadrul orelor de Matematică și explorarea mediului ce invită elevii de clasa I să descopere ce a mâncat omida în fiecare zi din săptămână, care sunt alimente sănătoase, ciclul vieții unui fluture. Este un joc interactiv, creat pe platforma Genially.