Roșca Simona Bianca
Trimis la 28.05.2023Abilitatea vizual-spațială este un termen amplu care pune accent pe procese precum generarea de imagini, stocarea, recuperarea și transformarea și include o colecție de capacități în domeniile relațiilor spațiale, vizualizare, memorie vizuală.
Deoarece abilitatea vizual-spațială este un construct multidimensional, este posibil ca un individ să aibă o oarecare putință într-o zonă a abilității vizual-spațiale (de exemplu, memoria vizuală a obiectelor) și o slăbiciune în alta (de exemplu, relațiile spațiale.
Acest material reprezintă o serie de jocuri care pot fi cuprinse în activități remediale sau de predare în vederea întâmpinării acestor dificultăți de procesare.
Materialul cuprinde o serie de activități descrise pas cu pas și o argumentare teoretică de implementare a acestora.
Roșca Simona Bianca, profesor de Altă disciplină
CJRAE Mureș, Târgu Mureș, Mureș
Trimis la 28.05.2023 - 11:32
„Anotimpurile și lunile anului” - creionează o lecție din cadrul orelor de Matematică și explorarea mediului ce invită elevii de clasa I să descopere într-o manieră animată anotimpurile și lunile anului. Este un joc interactiv, creat pe platforma Genially.
Casapu Monica
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul”, Constanța
„Ce a mâncat omida?” - creionează o lecție din cadrul orelor de Matematică și explorarea mediului ce invită elevii de clasa I să descopere ce a mâncat omida în fiecare zi din săptămână, care sunt alimente sănătoase, ciclul vieții unui fluture. Este un joc interactiv, creat pe platforma Genially.
Casapu Monica
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul”, Constanța