Fundația Orange

Sisteme de operare

Concurs

Pop Constanța

Trimis la 07.01.2022

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V ÎNCEPĂTOR EVALUARE

Un sistem de operare, prescurtat SO (engleză operating system, prescurtat OS), este un ansamblu de programe care are rolul de a gestiona și de a facilita utilizatorului accesul la resursele sistemului de calcul. Sistemul de operare joacă și rolul de gazdă pentru aplicațiile care rulează pe echipamen


Alte materiale educaționale


Multimedia

https://wordwall.net/resource/27214905

WORDWALL.NET. este o platformă care permite de construirea de: jocuri educaționale interactive în format digital, ce pot fi inserate în alte platforme de învățare sau, mai simplu, distribuite prin link. resurse în format pdf, aferente jocurilor create.
Cu ajutorul acestei resurse am creat un material pentru evaluarea cunostintelor dobandite dupa finalizarea capitolului Sisteme de operare, cu scopul de a verifica competentele dobandite dupa parcurgerea acestui capitol.


Pop Constanța, profesor de Informatică și TIC

Liceul Tehnologic, Feldru, Bistrița-Năsăud

Trimis la 07.01.2022 - 10:02


Materiale similare

Virușii informatici

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII

Pentru a ne proteja împotriva virușilor informatici, este important să folosim software de securitate actualizat, să fim atenți la descărcarea și deschiderea de fișiere sau link-uri suspecte și să adoptăm practici de navigare prudente. Educația cibernetică și conștientizarea sunt de esențiale.

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/