Fundația Orange

Sistemul Osos

Concurs

Cristina Dogaru

Trimis la 12.05.2023

Biologie
BIOLOGIE, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Aplicatie web disponibila la http://sistemulosos.info destinata elevilor de clasa a VII-a pentru invatarea rapida si interactiva a oaselor din scheletul Uman. Aplicatia cuprinde 3 sectiuni. Prima sectiune e de identificare, a doua sectiune e de invatare si sectiunea 3 cuprinde jocuri


Aplicații


Multimedia


Aceasta aplicatie web este utila elevilor de clasa a VII-a pentru a invata oasele scheletului uman intr-o maniera interactiva si intr-un timp scurt si este disponibila pe aplicatia web http://sistemulosos.info.

In cadrul lectiei Alcatuirea scheletului uman ei pot accesa acest material si pot da click pe orice os din scheletul uman. Participand activ ei vor observa cum se schimba culoarea osului pe care au dat click, dar si cum apare denumirea acelui os.

Cu ajutorul memoriei vizuale vor invata pozitionarea fiecarui os in scheletul uman.

Aplicatia cuprinde 3 sectiuni

Sectiunea I
In aceasta sectiune elevii vor da click pe oasele scheletului.In momentul in care s-a dat click va aparea denumirea osului clickuit si acesta isi va schimba culoarea.
Poate sa fie accesata la linkul http://sistemulosos.info/index.html

Sectiunea II
Este o sectiune de invatare in care elevii vor invata efectiv despre fiecare parte a scheletului. In meniu aceasta sectiune poarta numele de Invata Sistemul Osos.
Apar acum 4 butoane (Oase mana, Oase picior, Oase cap, Oase Trunchi). Elevul va da click pe un buton si se vor deschide apoi alte butoane cu oasele ce apartin de butonul apasat. Elevul va da click pe butonul ce are denumirea oaselor despre care doreste sa afle informatii.

Exemplu: Daca vrea sa afle informatii despre osul Radius, va da click pe Oase mana, apoi click pe butonul cu denumirea Radius
Poate sa fie accesata la linkul http://sistemulosos.info/sistemulosos.html

Sectiunea III

Aceasta sectiune cuprinde un joc interactiv de tip quizz cu 10 intrebari din Scheletul Uman si un joc de memorie vizuala bazat pe combinatia click si dublu click.
Elevul cand da click pe un os din schelet acesta va disparea. Va reaparea daca elevul va da dublu click. In felul acesta elevul folosind memoria vizuala(osul clickuit dispare, apoi reapare la dublu click) isi va fixa pozitia osului respectiv in cadrul scheletului Uman.


Alte informații

Joculetul cu intrebari poate fi accesat la linkul http://sistemulosos.info/quizz.html
Joculetul numit Identifica ce lipseste poate fi accesat la linkul http://sistemulosos.info/identificaosul.html

Toate sectiunile pot fi accesate folosind meniul aplicatiei web.
Sursa imaginii cu scheletul uman este
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6f/Human_skeleton_front_ro.svg


Cristina Dogaru

Arad

Trimis la 12.05.2023 - 16:31


Materiale similare

Anatopedia

Biologie
BIOLOGIE, VII

Anatopedia este o platforma educationala menita sa invete elevii de clasa a VII-a anatomia corpului uman. Aplicatia are o interfata interactiva care sporeste curiozitatea copiilor.

Orar Digital

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Produsul reprezintă un orar digital pentru clasă, unde fiecare oră din anul școlar poate avea atașată tema, lecția, test sau teza, carnet de elev digital unde se pot introduce notele și se pot vizualiza imediat mediile și un chat pentru socializare și anunțuri.