Fundația Orange

Suma măsurilor unghiurilor într-un triunghi. Unghi exterior. Aplicații

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 16.10.2016

Matematică
MATEMATICĂ, VI

Echipa Digitaliada vă propune un plan de lecție pentru clasa a VI-a pentru învățarea noțiunilor despre unghiul exterior prin jocul Angles.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat profesor Daniela Vasiliu, Fundația Noi Orizonturi, în cadrul proiectului pilot Digitaliada, revizuit de Laura Erculescu, profesor Colegiul Național „Ienachiță Văcărescu” Târgoviște.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii vor exersa calculul măsurilor de unghiuri ale unui triunghi, folosirea teoremei unghiului exterior al unui triunghi, proprietățile triunghiului isoscel, echilateral, dreptunghic referitoare la unghiuri.


Alte informații

Clasa a VI-a - Fixarea și consolidare cunoștințelor pentru calculul măsurilor de unghiuri ale unui triunghi, utilizând jocul Angles.


Digitaliada

Romania, București

Trimis la 16.10.2016 - 23:37


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

A Háromszögek

Matematică
MATEMATICĂ, VI, VIII

A következő oktatóprogram lehetőséget ad a Háromszögek fejezet átismétlésére, játékos formában.