Fundația Orange

Vocabularul digital în limba franceză. Concurs

Elena Buric

Trimis la 15.03.2018

Limbi străine
LIMBI STRĂINE, V, VI, VII, VIII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Inițierea elevilor de gimnaziu în utilizarea lexicului specific calculatorului, internetului și a editării de text.
În era digitală, copiii folosesc computerul, smartphone-ul sau tableta cu ușurință, dovedind o extraordinare capacitate de adaptare și de învățare intuitivă a tot ceea ce ține de acest domeniu.Aplicații


Galerie imagini, clic pentru zoom


Galerie video

https://view.genial.ly/5aa4a31bac9d02562412c778/vocabulaire-numerique

În era digitală, copiii folosesc computerul, smartphone-ul sau tableta cu ușurință, dovedind o extraordinare capacitate de adaptare și de învățare intuitivă a tot ceea ce ține de acest domeniu.

Dacă vocabularul digital în limba engleză nu mai e un secret pentru ei, în limba franceză este necesară o inițiere, pe care profesorul o face în mod fragmentat, neexistând în programa școlară capitole specifice acestui tip de lexic.

Această aplicație își propune să ofere tuturor celor interesați (profesori, elevi și chiar adulți care nu posedă astfel de cunoștințe în limba franceză) șansa să învețe și să fixeze elemente de vocabular fundamentale, date fiind mobilitatea și oportunitățile socio-profesionale actuale.

Aplicația, creată pe platforma https://www.genial.ly, cuprinde cărți de memorizare bilingve realizate pe https://quizlet.com. Acestea au avantajul de a asocia textul, imaginea și pronunția. În plus, prin alegerea opțiunii de studiu, cărțile de memorizare pot fi înlocuite cu exerciții de tip test, asociere, scriere, etc.

Aplicația conține și jocuri, create de autoare pe https://h5p.org/ și pe http://www.educaplay.com/Toate activitățile incluse în această aplicație sunt creațiile autoarei


Elena Buric, profesor de Limbi străine

Școala Colegiul Dobrogean , România, Tulcea, Tulcea

Trimis la 15.03.2018 - 06:05


3 comentarii

avatar

Vocabularul digital în limba franceză

de IACOVIȚĂ DORINA | 15.03.2018 23:00

Consider că acest material este util și deasemenea instructiv pentru elevi,deoarece dispozitivele electronice sunt tot mai frecvent folosite la orele de limbi străine,de aceea este fundamental ca elevii să cunoască lexicul referitor la părțile componente ale acestor dispozitive,ca să le poată utiliza corect. Intenționez să folosesc și eu acest material la orele de limbă franceză.

Răspunde
avatar

Vocabularul digital în limba franceză

de IACOVIȚĂ DORINA | 20.03.2018 10:46

Materialul este interesant atractiv, dar fără sonor.

Răspunde
avatar

Vocabularul digital în limba franceză. Răspuns la comentariu

de Elena Buric | 19.04.2018 15:29

Există sonor, atât pentru varianta în limba franceza, cât și pentru cea în română a cărților de memorizare. Trebuie doar activat, prin clic pe iconul pentru audio.

Răspunde

Trimite comentariu

Toate câmpurile cu steluță * sunt obligatorii.Anulează răspunsul

Avertisment: Prin apăsarea butonului "Trimite" sunteți de acord ca textele introduse în câmpurile „nume ”, „subiect” și „comentariu” să fie făcute publice și implică acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului digitaliada.ro.

Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate.