Fundația Orange

Zonele biogeografice

Concurs

Aurora Dumitrescu

Trimis la 24.01.2022

Geografie
GEOGRAFIE, V MEDIU PREDARE, EVALUARE


Conținut video


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Avantajul acestei aplicații constă în faptul că poate fi folosită offline!

Descărcați arhiva Zonele Biogeografice .zip folosind link-ul afișat la Documente, dezarhivați documentul, veți obține un folder cu mai multe fișiere, pentru a deschide aplicația accesați fișierul index. html (dublu click) .

Materialul contine si un filmuleț care redă repartiția pe Glob a zonelor biogeografice (prin hărți tematice) precum și compoziția floristică și faunistică din aceste areale. Pentru interactivitate s-au inserat și întrebări de tip ”alege varianta corectă”!

Filmulețul se vizionează pe secțiuni. Cand apare butonul violet în colțul din stânga, se oprește redarea și se rezolvă chestionarul. La sfârșit este și un test sumativ.
Vizionare plăcută!


Aurora Dumitrescu, profesor de Geografie

Colegiul economic „Virgil Madgearu”, Târgu Jiu, Gorj

Trimis la 24.01.2022 - 10:24


Materiale similare

Europa „pe scurt”

Geografie
GEOGRAFIE, V

Materialul ”Europa pe scurt” facilitează recapitularea cunoștințelor de geografie fizică învățate despre continentul Europa.

Tutoriale de utilizare a aplicației ArcGIS Online în predarea și învățarea geografiei

Geografie
GEOGRAFIE, V, VI, VII, VIII

Geografia ca disciplină integrează aplicații și limbaje ale Sistemului Informațional Geografic în cunoașterea și analizarea mediului terestru. Unul dintre aceste instrumente ofertante pentru asigurarea competențelor asumate de disciplina geografie este ArcGIS online.