Fundația Orange

(Premiat 2020, Proiectare didactică, I-IV) „Mate cu Pinocchio” - adunarea numerelor naturale de la 0 la 20 cu trecere peste ordin

Concurs

Mitrofan Laura

Trimis la 31.01.2020

Matematică
MATEMATICĂ, I MEDIU PREDARE

Materialul conține proiectarea unei lecții pentru înțelegerea adunării numerelor naturale de la 0 la 20 cu trecere peste ordin, lecție ce se va desfășura în laboratorul de informatică.Proiecte didactice


Documente


Această activitate de învățare este propusă pentru prima oră de la „Adunarea cu trecere peste ordin a numerelor naturale de la 0 la 100”.

Pentru această lecție am creat materialul digital „Mate cu Pinocchio”: Personajul cunoscut și îndrăgit de copii le va fi alături pe parcursul întregii lecții.

Cu ajutorul simulărilor elevii vor înțelege algoritmul de calcul al adunării, atât prin reuniunea mulțimilor și numărarea elementelor, cât și prin completarea unei mulțimi pentru a forma o zece cu elemente din cealaltă mulțime.

Consider că înțelegerea acestui algoritm este esențială pentru formarea competenței de calcul în sistemul de numerație zecimal.

https://drive.google.com/file/d/1UzvugHidg9HiU_hipKMGDa-sET_TDT-3/view?usp=sharing


Mitrofan Laura, profesor de Matematică

Școala Gimnazială Nr. 3 Sita Buzăului, România, Sita Buzăului, Covasna

Trimis la 31.01.2020 - 23:04


Materiale similare

Unitatea tematică „Ursulețul răsfățat” - predarea în modelul hibrid (scenariul galben) la clasa pregătitoare

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Am creat pe platforma Livresq o lecție integrată pentru toată săptămâna. Lecția am folosit-o la clasă, iar pentru cei din online am aplicat Flipped classroom. M-am înregistrat video și am prezentat „marea lecție” copiilor. Aceștia au primit linkul lecției și au rezolvat în ritm propriu.

Adunarea și scăderea numerelor naturale în concentrul 0-31

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Aplicațiile existente în cadrul proiectului sunt propuse pentru a fi folosite în cadrul unei lecții de recapitulare și sistematizare a cunoștințelor privind adunarea și scăderea numerelor naturale în concentrul 0-31, fără trecere peste ordin, lecție ce se poate aplica la disciplina MEM - clasa I.