Fundația Orange

(Premiat 2020, Proiectare didactică, I-IV) „Mate cu Pinocchio” - adunarea numerelor naturale de la 0 la 20 cu trecere peste ordin

Concurs

Mitrofan Laura

Trimis la 31.01.2020

Matematică
MATEMATICĂ, I MEDIU PREDARE

Materialul conține proiectarea unei lecții pentru înțelegerea adunării numerelor naturale de la 0 la 20 cu trecere peste ordin, lecție ce se va desfășura în laboratorul de informatică.Proiecte didactice


Documente


Această activitate de învățare este propusă pentru prima oră de la „Adunarea cu trecere peste ordin a numerelor naturale de la 0 la 100”.

Pentru această lecție am creat materialul digital „Mate cu Pinocchio”: Personajul cunoscut și îndrăgit de copii le va fi alături pe parcursul întregii lecții.

Cu ajutorul simulărilor elevii vor înțelege algoritmul de calcul al adunării, atât prin reuniunea mulțimilor și numărarea elementelor, cât și prin completarea unei mulțimi pentru a forma o zece cu elemente din cealaltă mulțime.

Consider că înțelegerea acestui algoritm este esențială pentru formarea competenței de calcul în sistemul de numerație zecimal.

https://drive.google.com/file/d/1UzvugHidg9HiU_hipKMGDa-sET_TDT-3/view?usp=sharing


Mitrofan Laura, profesor de Matematică

Școala Gimnazială Nr. 3 Sita Buzăului, România, Sita Buzăului, Covasna

Trimis la 31.01.2020 - 23:04


Materiale similare

Adunarea și scăderea numerelor din concentrul 0-100, fără trecere peste ordin

Matematică
MATEMATICĂ, I

Materialul este un joc interactiv care ajută elevii să-și consolideze noțiunile legate de operațiile de adunare și scădere a numerelor din concentrul 0-100, fără trecere peste ordin, într-un mod ludic și în echipe.

Aventuri spre Ținutul Vântului

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Materialul este un joc interactiv interdisciplinar, prezentat sub forma unei povești despre omul de zăpadă căruia vântul i-a luat căciula, iar prietenii lui pornesc spre Ținutul Vântului pentru a o recupera. Drumul lor este însoțit de peripeții și provocări prezentate sub forma unor exerciții.