Fundația Orange

Comunicate de presă


23 de județe din România au școli Digitaliada

23 de județe din România au școli Digitaliada

Proiectul Digitaliada al Fundației Orange este prezent în mai bine de jumătate din județele României, în 30 de școli de la sat.

3.400 de elevi din mediul rural învață Matematică și TIC în laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

Pentru județele în care nu există încă educație digitală modernă în școlile gimnaziale de la sate - Giurgiu, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin, Arad, Alba, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Botoșani, Harghita, Covasna, Tulcea, Constanța, Ialomița, dar și pentru celelalte, Fundația Orange lansează concursul de selecție, prin care adaugă în această toamnă încă 10 școli în ediția a treia a proiectului Digitaliada.  Înscrierea în concurs se face în perioada 26 martie – 27 aprilie, iar condițiile de ȋnscriere a școlilor, metodologia de completare a aplicației și anexele sunt detaliate pe www.digitaliada.ro.

Cele 10 școli ce vor fi selectate vor beneficia de laboratoare digitale complet dotate, profesorii implicați în proiect vor participa la sesiuni de formare, iar școala va primi echipamente IT, un pachet complet de aplicații, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea disciplinelor matematică și TIC, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Toate laboratoarele Digitaliada sunt dotate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, un laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. 

 „Din momentul în care s-a aflat că suntem parte din proiect, profesorii de matematică și de informatică din județ au fost foarte curioși să vadă ce se întâmplă efectiv la clasă, așa că i-am chemat în vizită să asiste la orele noastre. Am organizat chiar și o oră demonstrativă pentru profesorii din Dâmbovița, iar la final toți ne-au întrebat cum se pot înscrie în proiect. Mă bucur că există ediția a treia a proiectului, acum școlile doritoare pot intra în concurs. Știu câțiva colegi care abia așteaptă Digitaliada în școala lor!”, a declarat Aura Bârdeș, director adjunct și profesor de matematică la Școala Gimnazială Corbii Mari, județul Dâmbovița.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC-ului pentru elevii claselor V-VIII. La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online Digitaliada și prin concursul de materiale digitale. Platforma Digitaliada este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara.

Proiectul Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației Naționale. 

Despre Fundația Orange
Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Fundația Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz și de educație digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro.