Fundația Orange

Tendințe


7 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să te înscrii în Concursul #Digitaliada 6.0

7 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vrei să te înscrii în Concursul #Digitaliada 6.0

Înscrierile în concursul #Digitaliada 6.0 continuă. Creatorii celor mai bune resurse digitale sunt premiați cu echipamente electronice și IT, laptopuri, kituri de vlogging, smartphone-uri și tablete grafice, în valoare de aproximativ 8.900 de Euro.

Dacă vrei să te participi la concurs o poți face până pe 21 ianuarie 2022, online, pe www.digitaliada.ro.  

Cum faci asta? Trebuie să-ți creezi un cont de utilizator dacă nu ai unul, să completezi formularul dedicat și să încarci pe platformă materialul realizat de tine cu ajutorul instrumentelor digitale specifice (video, imagine, PowerPoint etc.) 

Proiectele înscrise - fie lecții interactive, teste sau alte resurse digitale vor fi notate de o comisie de experți în educație și conținut digital. Câștigătorii celor patru categorii ale concursului (Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale) vor fi anunțați până în data de 31 martie 2022. Mai mult, un juriu format din elevi de clasele V-VIII, din cele 50 de școli înscrise în programul Digitaliada vor acorda și Premiul de Popularitate.  

Dacă ești interesat să participi și încă nu ți-ai înscris materialul, iată câteva sfaturi practice, care te vor ajuta să-ți pregătești mai eficient înregistrarea proiectului în concurs. 

1. Creează resurse care să fie relevante pentru elevii din clasele I-VII.

Resursele Digitaliada se adresează tuturor elevilor și profesorilor din ciclul gimnazial și includ de asemenea teste și exerciții pentru diferite discipline, motiv pentru care materialele pe care le înscrii în concurs trebuie să reprezinte o sursă de ajutor și învățare pentru aceștia.  

2. Înscrie materialul creat la categoria potrivită din concurs.

Ediția de anul acesta a concursului include patru categorii: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. 

 

  • În secțiunea Aplicații pot fi înscrise aplicații și platforme educaționale relevante pentru elevi.
  • Pentru Conținut video (fișier de tip media) se acceptă materiale în format video care să aducă un plus valoare procesului educațional.
  • La categoria Proiectare didacticăpot fi înscrise atât proiecte didactice pentru diferite materii cât și lecții interactive ce presupun utilizarea de instrumente digitale la clasă.
  • În categoria Alte materiale educaționale poate fi inclus orice material educațional (de exemplu fișiere PowerPoint, hărți, teste) realizate cu ajutorul instrumentelor digitale.  

 

3. Dacă ai mai multe proiecte pe care vrei să le înscrii în concurs, ține cont de faptul că acestea trebuie adăugate în mod individual. 

4. Pune un titlu scurt și o descriere relevantă.

Pe lângă utilitatea, avantajele educaționale și modul de folosire, un titlu scurt însoțit de o descriere relevantă a materialului înscris în competiție vor face materialul mai ușor de înțeles și de parcurs de către evaluatori, juriu și publicul larg. 

5. Creează conținut original, creativ, adaptat la nevoile elevilor.

Acestea sunt trei calități importante la care să te gândești atunci când creezi o resursă care poate fi înscrisă în concurs. Un material care poate fi utilizat de un număr cât mai mare de elevi, la clasă sau pentru studiul individual, va avea mai multe șanse de reușită.  

6. Verifică aplicabilitatea la clasă a materialului.

Fiecare material înscris în concurs trebuie să demonstreze aplicabilitatea la clasă. Te sfătuim să testezi proiectul, să analizezi rezultatele și să explici concis cum poate ajuta în procesul de predare-învățare. 

7. Include informații corecte din punct de vedere științific.

Concursul încurajează dezvoltarea creativă de resurse digitale educaționale, însă informațiile pe care acestea le prezintă trebuie să fie corecte din punct de vedere didactic. Stabilește de la început o structură logică pentru material și include elemente de analiză, sinteză, comparație și un limbaj adecvat. 

Sperăm că acest articol ți-a oferit mai multe informații despre concursul #Digitaliada 6.0 și că sfaturile te vor ajuta să-ți structurezi cât mai bine planul de înscriere a proiectului în concurs. 

Nu uita că te poți înscrie în concursul #Digitaliada până pe 21 ianuarie 2022.