Fundația Orange

AlgAR

Concurs

superteam

Trimis la 30.05.2023

Informatică și TIC
INFORMATICĂ ȘI TIC, V, VI, VII, VIII AVANSAT CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

AlgAR este o aplicație de mobil destinată începătorilor în domeniul programării care prezintă în mod vizual și interactiv algoritmii esențiali, dar dificili printr-o experiență gamificată cu Realitate Augmentată. Alga, pisica unui programator se pierde, iar elevii o ajută rezolvând o serie de puzzleAplicații


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Experiența de învățare oferită de AlgAR este interactivă, incluzând o poveste și 4 nivele ce se bazează pe înțelegerea și consolidarea algoritmilor căutare binară, sortare naivă, parcurgerea grafurilor și o reprezentare visuală a tipului de date stivă. Fiecare nivel are o pagină de start în care sunt explicate aspectele teoretice necesare pentru rezolvarea lui. Aceste nivele testează înțelegerea pașilor parcurși de algoritm prin încurajarea elevilor de a selecta tactil elementele în ordinea executării lor. În cazul în care alegerea nu este corectă, telefonul va emite un semnal de vibrație, însă îl va motiva pe elev să mai încerce. Elevul are posibilitatea de a vizualiza în timp real ilustrațiile 3D, cât și să le privească la 360 de grade, întrucât acestea sunt plasate în spațiul personal și accesate cu camera telefonului prin tehnologia Realitate Augmentată ( acest principiu este similar cu cel al jocului PokemonGO).
Aplicația este încă în faza de dezvoltare, urmând ca noi nivele și un sistem de câstigare a punctelor să fie implementate.

Platformă: Android
Limbă: Engleză
Contributori: Agheniței Ilinca, Loghin Șerban, Stefan Grămadă și Strimbeanu-Iacoban Elena
Versiune: 1.0
Link accesare: https://drive.google.com/file/d/1QAB3fZJs2A4q6hq7hDji_Jymn1ToQEIG/view?usp=sharing

Pentru instalare accesați fisierul in Google Drive, descărcati-l și apoi accesați fișierele telefonului -> Downloads. Instalați apoi aplicația acceptând Instalarea aplicațiilor din surse necunoscute.


superteam

Colegiul Național Ștefan cel Mare, Romania, Suceava, Suceava

Trimis la 30.05.2023 - 20:17


Materiale similare

Calculul datei Paștilor folosind Tinker

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Cu ajutorul aplicației Tynker am realizat un program de calcul pentru data serbării Paștilor ortodoxe din fiecare an (calendarul Iulian). Pentru acest lucru am folosit algoritmul lui Carl Friedrich Gauss (1777-1855).

Orar Digital

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Produsul reprezintă un orar digital pentru clasă, unde fiecare oră din anul școlar poate avea atașată tema, lecția, test sau teza, carnet de elev digital unde se pot introduce notele și se pot vizualiza imediat mediile și un chat pentru socializare și anunțuri.