Fundația Orange

Aria patrulaterelor

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 17.10.2016

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru calculul ariei unui patrulater, utilizând jocul Areas.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de Ana-Cristina Blanariu-Șugar, profesor Digitaliada, revizuit de Ioan Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii de clasa a VII-a vor exersa calculul ariei unui patrulater aplicând formulele învățate. Utilizând jocul Areas, elevii vor observa că, patrulaterele pot avea aceeași suprafață, calculată fiind cu metode diferite. Totodată, elevii vor descoperi și faptul că pot aplica formulele de calcul pentru aria patrulaterelor, cu scopul calculării suprafețelor unor poligoane.


Alte informații

Clasa a VII-a - Calculul ariei unui patrulater, utilizând aplicația Areas.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 17.10.2016 - 00:00


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

Teorema lui Pitagora demonstrată cu ajutorul printării 3D

Matematică
MATEMATICĂ, VII

Demonstrarea teoremei lui Pitagora poate fi realizată în multe moduri, dar folosirea imprimării 3D poate fi o modalitate interesantă și interactivă de a înțelege conceptul și de a vedea cum funcționează teorema.