Fundația Orange

Media


Au mai rămas doar 3 zile pentru înscrierile în Digitaliada 7

Au mai rămas doar 3 zile pentru înscrierile în Digitaliada 7

Dacă nu ai finalizat încă aplicația, iată câteva lucruri de care să ții cont atunci când completezi formularul de înscriere.

Programul național de educație digitală Digitaliada își deschide ușile pentru încă 50 de școli gimnaziale care vor beneficia de cursuri și seminare de formare pentru profesori, ateliere pentru elevi și cadre didactice, precum și de resursele și cunoștințele din comunitatea Digitaliada.

Pentru ca școala ta să intre în procesul de selecție, asigură-te că ai completat și trimis Formularul de înscriere până pe 25 august.

Cum îmi înscriu școala?

Înscrierea școlilor în competiție se face prin crearea unui cont de școală dedicat pe site-ul www.digitaliada.ro. Contul de școală aplicantă este diferit de contul de utilizator individual. Chiar dacă ai deja un cont de utilizator Digitaliada, este necesar să creezi unul nou, de școală.

Cum completez formularul de înscriere?

Completează cu atenție toate informațiile cerute în formularul de înscriere și atașează documentele necesare. Înainte de a apăsa „Trimite”, asigură-te că totul este corect. Este important să fii atent la detalii pentru ca membrii comisiei să înțeleagă cât mai bine motivația de a înscrie școala în program.

Cum vor fi evaluate aplicațiile?

Dacă ai trecut prin toate secțiunile din formular, ești pe mâini bune! Comisia de evaluare, formată din cinci reprezentați ai Fundației Orange și ai echipei de proiect, va nota fiecare aplicație după mai multe criterii:

 

  • Calitatea conținutului aplicației – dacă aceasta a fost completată integral, în mod corect și conform cerințelor. O atenție deosebită va fi acordată clarității aplicației, originalității și obiectivelor propuse, inclusiv din scrisoarea de intenție și motivarea înscrierii.
  • Echipa de proiect – este esențială pentru buna desfășurare a activităților din program. Școlile înscrise în proiect trebuie să aibă susținerea unei echipe de cadre didactice dedicate. Aici se vor puncta experiența, competențele digitale, motivarea și capacitatea profesorilor și conducerii de a implementa programul în școală.
  • Capacitatea școlii de a susține implementarea programului – atât calitatea conexiunii la Internet și a echipamentelor IT disponibile în școală, cât și diversitatea procesului didactic și modul în care au fost folosite resurse digitale până acum vor fi urmărite de membrii comisiei.
  • Impactul preconizat – va fi descris în raport cu provocările identificate la nivelul școlii și al comunității, iar important de subliniat este modul în care activitățile din program pot fi susținute pe termen lung.
  • Relevanța implementării – valoarea pe care programul o aduce beneficiarilor, în completarea altor proiecte pe care școala le are în desfășurare, dar și sprijinul pe care unitatea de învățământ îl poate primi de la comunitatea locală pentru implementarea activităților, vor fi luate în considerare în analiza aplicației.

 

Așadar, dacă vrei ca școala ta să facă parte din programul Digitaliada, finalizează formularul de înscriere până pe 25 august.

Iar dacă ai întrebări sau neclarități, poți consulta metodologia competiției sau ne poți scrie cât mai rapid pe info@digitaliada.ro.

Mult succes! Abia așteptăm să vă cunoaștem!