Fundația Orange

Barocul

Concurs

Erdei-Voros Melinda

Trimis la 29.05.2023

Istorie
ISTORIE, VI MEDIU PREDARE

Proiectul didactic propus poate fi utilizat atât în predarea la clasă, cât și în predarea online. În plus, întreg proiectul didactic este construit pentru ca lecția să poată fi parcursă în ritm propriu de către elevi. Toate secvențele lecției se parcurg cu ușurință cu ajutorul platformei Nearpod.


Proiecte didactice


Documente


Lecția „Barocul” este disponibilă pentru a fi parcursă în ritm propriu la următorul link:
https://app.nearpod.com/presentation?pin=EUABN

Cadrele didactice pot opta pentru proiectarea fiecărui slide la clasă cu ajutorul unui videoproiector sau pot lansa o invitație către elevii clasei și pot urmări progresul acestora. Platforma utilizată, Nearpod, prezintă numeroase avantaje. Printre cele mai importante se numără feedbackul primit atât de cadrul didactic, cât și de către elevi în urma parcurgerii tuturor secvențelor instructiv-educative.

Materialul propus tratează conținutul lecției din perspectivă istorică, dar și artistică și literară. Informațiile de tip text sunt acompaniate de imagini, tur virtual, videoclip sau material audio. Pentru verificarea noțiunilor introduse în lecția de predare, la final elevii pot exersa printr-o serie de jocuri propuse.


Erdei-Voros Melinda, profesor de Istorie

Gimnazială Giarmata, Timișoara, Timiș

Trimis la 29.05.2023 - 19:38


Materiale similare

Istorie pentru Isteți

Istorie
ISTORIE, V, VI, VII, VIII

Informațiile adunate în acest volum au drept scop promovarea istoriei si tradițiilor poporului român. Acest volum este primul dintr-o serie de trei volume, împărțite pe regiuni: Transilvania, Țara Românească și Moldova.

Renasterea, Reforma, Absolutismul

Istorie
ISTORIE, VI

Proiect de lectie de consolidare si evaluare a cunostintelor dobandite in cadrul lectiilor de la Renasterea. Geneza Spiritului Modern, Reforma si Contrareforma, Absolutismul de la Atlantic la muntii Ural.