Fundația Orange

Blog educativ „Mînecuța cu idei”

Concurs

Elisabeta Mînecuță

Trimis la 02.01.2021

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, MATEMATICĂ, GEOGRAFIE, EDUCAȚIE CIVICĂ / SOCIALĂ, EDUCAȚIE PLASTICĂ, ȘTIINȚE ALE NATURII, DEZVOLTARE PERSONALĂ, MUZICĂ ȘI MIȘCARE, JOC ȘI MIȘCARE, I, II, III, IV MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

În luna mai 2020 am creat un blog educativ în care am postat scenarii didactice, idei pentru ședințele cu părinții, jocuri interactive. Cele mai multe resurse îmbracă forma unui PowerPoint, dar găsesc linkuri și către alte aplicații digitale: Bookcreator, Livresq, jocuri Wordwall, LearningApps.


Alte materiale educaționale


Link: https://www.minecuta-cu-idei-didactic.com

Blogul educativ conține cu precădere scenarii didactice realizate cu ajutorul Power Point-ului, dar și a platformei Livresq. De asemenea în ppt-uri se află linkuri către diverse aplicații digitale: Bookcreator, LearningApps, Liveworksheets, Wordwall, Kahoot.

Multe dintre lecțiile prezentate pornesc de la un eveniment al zilei: Ziua tortului, a drumețiilor, a brioșelor etc. Colegii învățători vor găsi idei pentru abordarea modernă a unor teme precum: furia, D-l Goe, Matilda, Degețica, Vizită, Elefantul Elmer, Legenda ghiocelului, Ziua mamei, a României.

Pentru colegii mai tineri am postat scenariul unor ședințe cu părinții. Ultima ședință a îmbrăcat forma unor „Globulețe cu gânduri bune”.


Elisabeta Mînecuță, profesor de Altă disciplină

Gimnazială Nr. 27 „Anatol Ghermanschi”, Brașov

Trimis la 02.01.2021 - 20:14


Materiale similare

Veverița - acrobata lumii animalelor

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Materialul prezentat poate fi folosit în cadrul orelor de MEM, CLR, MM,la clasa I. Cuprinde resurse educaționale diverse cum ar fi: curiozități despre veverițe, jocuri pe platformele wordwall și kahoot, un sondaj de opinie creat în google forms, desene animate, un cântec de pe platforma Tra LaLa.

Cum suntem? (Aflăm din comportamentul nostru)

Dezvoltare personală
DEZVOLTARE PERSONALĂ, I

Materialul se poate utiliza în clasele pregătitoare - a II-a, la Dezvoltare personală, tema: Reguli de comportament, prin exerciții de evidențiere a regulilor de comportament din alegerea situațiilor-imagini, explicarea acestora, vizionarea de filmuleț.