Fundația Orange

Tendințe


Conferința națională „Educația în era digitală” – apel pentru contribuții

Conferința națională „Educația în era digitală” – apel pentru contribuții

Perioada de înscriere s-a încheiat pe 15 ianuarie. Mulțumim pentru interesul dvs. și înscrierile primite!

***   

Digitaliada organizează, pe 28-29 ianuarie 2021, conferința „Educația în era digitală” deschisă tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, cercetătorilor în educație, membrilor organizațiilor ce desfășoară programe educaționale și tuturor persoanelor interesate de dezvoltarea educației digitale din România. Două dintre sesiuni vor include contribuții venite din partea participanților pe următoarele teme:

  A. Soluții în educație în perioada pandemiei (28 ianuarie)

  • ce soluții practice ați aplicat pentru a vă eficientiza munca / pentru a ajuta comunicarea profesor-elev-părinte / pentru ridicarea moralului, a nivelului de concentrare și motivație / pentru a susține elevii care nu au putut accesa orele online etc.? 

  B. Resurse educaționale deschise – creare și utilizare (29 ianuarie)

  • ce resurse educaționale ați creat și/sau folosit cu succes? Ce ați învățat și puteți împărtăși cu alți profesori pentru a le ușura munca?

 

Lansăm astăzi apelul de înscriere pentru participanții interesați să își prezinte proiectele/ experiențele pe una dintre cele două teme. Încurajăm înscrierea și prezentarea exemplelor de bune practici în digitalizarea activităților educaționale din partea școlilor și profesorilor din mediul preuniversitar din întreaga țară, însă sunt binevenite și contribuții din partea părinților, consilierilor școlari, organizațiilor neguvernamentale sau oricăror altor participanți la procesul de învățare care au dezvoltat o idee ce merită împărtășită.

Cei interesați să își prezinte proiectul sunt rugați să trimită formularul de propunere completat, până în data de 15 ianuarie 2021, la adresa info@digitaliada.ro.

În evaluarea propunerilor primite, se vor lua în considerare relevanța pentru procesul educațional, creativitatea și inovația, eficiența și impactul, dimensiunea didactică și conținutul științific (pentru materialele educaționale). Organizatorii pot organiza interviuri virtuale cu autorii propunerilor pentru a evalua și capacitățile de prezentare.

Propunerile selectate vor fi prezentate (10 minute) de către autori pe durata celor două sesiuni dedicate. Autorii vor fi informați dacă propunerea lor a fost selectată pentru prezentare până în data de 25 ianuarie 2021.

Vom reveni în curând și cu detalii despre agenda evenimentului și înscrierea participanților.