Fundația Orange

Darts quizz - Dacii și romanii

Concurs

Mihaela Gogu

Trimis la 29.01.2022

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, ISTORIE, IV ÎNCEPĂTOR CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Un material de evaluare digital, atractiv și ludic, pentru lecțiile de istorie la clasa a IV-a, care poate fi folosit atât sincron cât și asincron, ca modalitate de evaluare formativă sau sumativă a cunoștințelor despre istoria românilor. Cuprinde 10 itemi variați, structurați cronologic.


Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Link: https://view.genial.ly/60b65b68853fe90d75569411/interactive-content-darts-quiz-istorie-cl-a-iv-a

Resursa educațională deschisă este creată pe platforma genial.ly, și poate fi adaptată cu ușurință la alt tip de lecție- exemplu: de sistematizare sau de consolidare, în funcție de obiectivele urmărite în cadrul acestora. A fost creată pornind de la competența specifică din programa școlară, de la Istorie, clasa a IV-a, „2.3. Identificarea, pe baza surselor, a cauzelor, a consecințelor și a elementelor care s-au schimbat sau nu într-o anumită perioadă de timp”.

Resursa este concepută pentru realizarea unei evaluări interactive, în care elevii să interacționeze în mod conștient și inedit cu cunoștințele depre istoria românilor. Prin prezența „elementelor- surpriză”, a acelor imagini în mișcare sau a fundalului sonor, cu scop de apreciere a răspunsului corect, de avertizare asupra celui greșit, dar mai ales pentru faptul că elevii își pot autocorecta greșelile, este un mijloc deosebit de evaluare, agreat de elevi. De asemenea, posibilitatea de a-și afla „scorul", de la final, face ca acesastă resursă să fie una foarte utilizată de profesori și îndrăgită de elevi.

Este versatilă, putând fi folosită la alte discipline (Limba și literatura română, Educație civică) sau în cadrul unor proiecte educaționale, chiar la clase ale gimnaziului.


Alte informații

Acest test la Istorie este un material foarte bun de evaluare a cunoștințelor elevilor legate de daci și romani. Ușor de urmărit și rezolvat, de elevi, asincron, chiar și fără un adult ca ghid. Resursa educațională deschisă este creată pe platforma Genial.ly, este reutilizabilă și poate fi adaptată cu ușurință în funcție de obiectivele urmărite în cadrul lecției.


Mihaela Gogu, profesor de Istorie, Matematică, Limba și literatura română, Educație tehnologică, Științe ale naturii

Școala Gimnazială „Nicolae Stoleru”, Baia, Suceava

Trimis la 29.01.2022 - 18:55


Materiale similare

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/

S.O.S poveștile! - joc digital

Limba și literatura română
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, II, III, IV

Jocul propus poate fi aplicat elevilor din ciclul primar ca test de evaluare în urma lecturilor citite. Se remarcă prin ineditul probelor, interactivitate și poate motiva elevii să citească mai mult!