Fundația Orange

Comunicate de presă


Digitaliada – cel mai bun program de educație la gala aniversară Romanian CSR Awards 2017

Digitaliada – cel mai bun program de educație la gala aniversară Romanian CSR Awards 2017

FOTO: Gala Romanian CSR Awards 2017; foto credit: csrmedia.ro


Proiectul-pilot Digitaliada a primit premiul 1 la categoria Educație din cadrul Galei aniversare CSR Awards 2017 organizată de CSRmedia.ro, ce a avut loc pe data de 5 aprilie la Palatul Ghica Tei din București.

În cadrul galei au fost acordate 56 de premii și mențiuni companiilor care au derulat proiecte cu impact în comunități în anul 2016. În total, în competiție a fost înscris un număr record de 124 de proiecte la categorii precum : « Campanii interne de CSR », « Susținerea angajaților », « Susținerea comunității » sau « Mediu ». Lista completă a câștigătorilor este disponibilă aici

"Premiul este o mare bucurie, dar și o dovadă de încredere, Digitaliada fiind momentan la ediția pilot. Adevărații câștigători sunt elevii și profesorii din cele 10 comunități din mediul rural care au acces prin Digitaliada la resurse digitale de educație, care fac orele de matematică și TIC mai interesante. Era tehnologiei a adus o schimbare în ceea ce privește percepția elevilor cu privire la educație și școală. Sperăm ca acest proiect să continue să ajute copiii din mediul rural să aibă acces la conținut educațional digital, să-și dezvolte abilitățile și să le îmbunătățească rezultatele școlare”, a declarat Ioana Boc, Program Manager Fundatia Orange.  

Gala Romanian CSR Awards 2017


*** 

Digitaliada este un proiect – pilot de educatie digitala desfășurat de Fundația Orange în 10 școli din mediul rural pe parcursul anului școlar 2016 – 2017. Digitaliada propune o metodă de educație bazată pe aplicații și jocuri digitale menită să completeze metodele clasice utilizate la clasă cu resurse educaționale bazate pe tehnologie. Ȋn cadrul pilotului, cele 10 școli primesc un pachet complet pentru elevi și profesori: echipare tehnologică a unui laborator (tablete, videoproiector și laptop), conținut educațional digital, materiale suport pentru Matematică și TIC, formare dedicată pentru profesori în utilizarea materialelor digitale la clasă, dar și suport permanent.  Toate resursele digitale puse la dispoziție în pilot sunt disponibile gratuit pe platforma online Digitaliada.ro.