Fundația Orange

Divizibilitatea numerelor naturale - Aplicații

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 09.11.2017

Matematică
MATEMATICĂ, V

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a V-a, pentru fixarea noțiunilor de divizor multiplu, criterii de divizibilitate, numere prime, numere compuse.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Liliana Olărașu, Fundația Noi Orizonturi, revizuit de Marius Frățilă, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii își vor fixa noțiunile însușite în capitolul „Divizibilitatea numerelor naturale”: divizor, multiplu, criterii de divizibilitate, numere prime, numere compuse.

Ora va debuta cu un rebus care îi va introduce pe elevi în atmosfera lecției. În etapa următoare, se va folosi jocul pe tabletă Prime sand Divisibility, prin care se vor fixa noțiunile de număr prim și număr compus și criteriile de divizibilitate.


Alte informații

Clasa a V-a - Fixarea noțiunilor însușite în capitolul „Divizibilitatea numerelor naturale”, utilizând jocul Primes and Divisibility.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 09.11.2017 - 13:43


Materiale similare

Marțișoare matematice

Matematică
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material se adresează elevilor din clasele V-VIII, material care vine în ajutorul profesorilor și elevilor cu scopul de a ușura înțelegerea profundă a unor concept matematice de bază și de a ușura aplicarea acestora în viața de zi cu zi.

Il presente indicativo dei verbi regolari

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII

Elevii vor invata verbele regulate la indicativ prezent prin intermediul platformei interactive Nearpod, intr-un mod atractiv.