Fundația Orange

Formule de calcul prescurtat

Alte resurse

Digitaliada

Trimis la 05.02.2017

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Echipa Digitaliada vă propune un proiect didactic pentru clasa a VIII-a, privind aplicarea formulelor de calcul prescurtat, utilizând jocul GeoGebra Maths Calculators.Proiecte didactice


Documente


Proiect didactic realizat de profesor Diana Cristina Frăteanu, Fundația Noi Orizonturi, revizuit de Nicoleta Popa, profesor Digitaliada.

Textul și ilustrațiile din acest document sunt licențiate de Fundația Orange conform termenilor și condițiilor licenței Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC-SA 4.0) care poate fi consultată pe pagina web https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/. Pus la dispoziție în cadrul programului Digitaliada.

În această lecție, elevii vor învăța să deducă formula de calcul a pătratului unui trinom și să aplice formulele de calcul prescurtat învățate în clasa a VII-a. Demonstrația formulei se va face algebric dar și geometric, folosind aplicația GeoGebra Maths Calculators.


Alte informații

Clasa a VIII-a - Aplicarea formulelor de calcul prescurtat, utilizând aplicația GeoGebra Maths Calculators.


Digitaliada, profesor de Matematică

Romania, București

Trimis la 05.02.2017 - 16:21


Materiale similare

Matematica Altfel

Interdisciplinar
MATEMATICĂ, V, VI, VII, VIII

Acest material arată că matematica poate fi altfel. Conține idei, linkuri, teste, aspecte de la diferite lecții, fișe de lucru, expoziții cu materialele copiilor și multe altele.

Funcții de forma f:ℝ→ℝ, f(x) = ax+b, a,b numere reale

Matematică
MATEMATICĂ, VIII

Noțiunea de funcție este prezentă în toată matematica și nu numai. Însușirea corectă a acestei noțiuni este importantă. Ea este des întâlnită și în vorbirea curentă, dar în matematică, noțiunea de funcție are un înțeles precis. Este imporant ca elevii să înțeleagă această noțiune, de aceea vom utiliza aplicația GeoGebra pentru a rezolva exercițiile propuse.