Fundația Orange

Friendship

Alte resurse

Iolanda Sztrelenczuk

Trimis la 28.05.2023

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Banda desenată "Frienship - Prietenia în imagini" este un proiect educațional interdisciplinar care valorifică creativitatea elevilor cu privire la aspectele prieteniei. Elevii au folosit aplicația Pixton pentru a-și crea avataruri și acest comics bilingv ca proiect de consolidare a cunoștințelor.Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia

https://www.calameo.com/books/0073035717cefd8752f66

Banda desenată "Friendship - Prietenia în imagini" este un proiect intedisciplinar pe care l-am propus elevilor din clasa a VI-a C de la secția maghiară din cadrul școlii noastre. Exprimarea într-o altă limbă poate fi dificilă dacă nu este exersată. Elevii au fost foarte creativi, inițial au creat benzile desenate în Limba engleză utilizând aplicația Pixton, apoi și-au exersat abilitățile la Limba romănă.

Fiecare bandă desenată realizată reflectă modul în care elevii de clasa a VI-a percep tema prieteniei ca valoare fundamentală în viața lor, capacitatea de a contura o poveste pe această temă și de a o transpune în imagini, dar și puterea lor de a folosi materialul limbii române, ca limbă a doua de exprimare. Elevii de la secția maghiară au imaginat contexte reale de viață, în care ei înșiși sunt actanții, crearea benzilor desenate reprezentând o adevărată experiență de învățare.

Prof. coordonatori: Sztrelenczuk Iolanda și Smiedt Mihaela-Elena


Iolanda Sztrelenczuk, profesor de Limbi moderne

Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Baia Sprie, Maramureș

Trimis la 28.05.2023 - 22:15


Materiale similare

Pixel spaceship quiz - Present Simple si Present Continuous

Limbi moderne
LIMBI MODERNE, VI

Acest material este un joc interactiv digital realizat pe platforma genial.ly, potrivit pentru verificarea cunostintelor elevilor cu privire la formarea si utilizarea celor doua timpuri verbale: Present Simple si Present Continuous.

Bingo Educațional

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, IV, V, VI, VII, VIII

Aplicația Bingo Educațional permite generarea unor cartonașe unice pentru jocul Bingo. Acest joc poate fi utilizat la orice disciplină, de la nivel preșcolar, până la nivel universitar. Toate jocurile elaborate rămân disponibile pentru alți utilizatori. Site: https://cubulet.ro/EduBingo/