Fundația Orange

Gama Do Major

Concurs

Cucu Ana Maria

Trimis la 03.01.2021

Educație muzicală
EDUCAȚIE MUZICALĂ, V, VI, VII MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR

Acest material educațional vine în ajutorul elevilor de nivel gimnazial, pentru a putea deprinde mai ușor competențele ce se referă la elementele de limbaj muzical la disciplina Educație muzicală. Totodată ajută și elevii de nivel primar din școlile vocaționale la disciplina Teorie muzicală.Alte materiale educaționale


Documente


Galerie imagini, clic pentru zoom


Acest material educațional este conceput pentru orele de Educație muzicală / Educație muzicală specializată / Teorie muzicală.

Materialul implică atât competențe teoretice - definiții și caracteristici, competențe ce implică elementele de limbaj muzical - poziția sunetelor pe portativ, locul lor în gamă, competențe interpretative sau auditive - elevul ascultă sunetele redate și poate interpreta corect.

Materialul are o primă pagină cu 6 subtitluri ce pot fi accesate la click, pentru a reveni la pagina principală se accesează butonul înapoi.

După accesare, primele 5 subtitluri, au pagini cu atașamente formate din imagini animate ce corelează sunetul cu poziția sa grafică pe portativ și cu denumirea sa.

Ultimul subtitlu duce la o pagină ce implică toate caracteristicile gamei Do Major, fiind o pagină de consolidare a cunoștințelor acumulate în material (ultima pagină).


Cucu Ana Maria, profesor de Educație muzicală

Liceul de Arte „Victor Giuleanu” Râmnicu Vâlcea, România, Bujoreni, Vâlcea

Trimis la 03.01.2021 - 15:04


Materiale similare

Orar Digital

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, V, VI, VII, VIII

Produsul reprezintă un orar digital pentru clasă, unde fiecare oră din anul școlar poate avea atașată tema, lecția, test sau teza, carnet de elev digital unde se pot introduce notele și se pot vizualiza imediat mediile și un chat pentru socializare și anunțuri.

Notele muzicale - între teorie și practică

Educație muzicală
EDUCAȚIE MUZICALĂ, V

Notele muzicale pot fi înțelese cu mai mare ușurință atunci când se face legătura între Teorie și Practică. Acestea nu mai reprezintă un concept abstract - simboluri pe portativ - ci sunt în strânsă legătură cu lumea sonoră, putând fi identificate pe claviatură (piano apps - telefon / tabletă)