Vasile Masgras
Trimis la 27.02.2018Programul este de fapt un fisier in Excel denumit: Ghicesc ce iti vei alege.xls care are incorporat cod VBA (Visual Basic for Applications). De aceea, la deschiderea fisierului, pentru ca programul sa functioneze, trebuie activata permisiunea de a rula macrouri (cod VBA). Programul poate fi privit ca un joc in care jucatorul isi alege o anume varianta din mai multe posibile, iar calculatorul ii va ghici in final ce varianta si-a ales. Jucatorul nu trebuie decat sa raspunda la niste intrebari legate de varianta aleasa de el.
Pentru copiii de 8-14 ani jocul este spectaculos, prin faptul ca alegerea pe care o face jucatorul este doar in mintea sa si acesta ramane surprins cum calculatorul ii descopera alegerea facuta. Explicatia acestei situatii finale poate sa fie facuta de profesorul care preda bazele de numeratie la clasa a V-a.
Ideea de baza a interpretarii finale (Cum ghiceste calculatorul alegerea facuta de jucator?) este descrisa in continuare, analizand un caz particular de desfasurare a jocului.
Vasile Masgras, profesor de Matematică
Bucuresti, București
Trimis la 27.02.2018 - 18:00
Cu ajutorul aplicației Tynker am realizat un program de calcul pentru data serbării Paștilor ortodoxe din fiecare an (calendarul Iulian). Pentru acest lucru am folosit algoritmul lui Carl Friedrich Gauss (1777-1855).
Socaciu Liviu-Ignat
Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, Bistrița-Năsăud
Acest Site Google conține proiecte pentru activități extrașcolare și extracurriculare. Site-ul a fost creat în limba maghiară, deoarece aparținem minorităților maghiare. Cu ocazia Zilei Minorităților Naționale am organizat un program cultural în limba română care poate fi accesat aici.
Gál-Iankó Katalin
Școala Gimnazială nr. 1, Sălaj