Fundația Orange

Jocuri/simulări PhET

Concurs

Tudor Octavian

Trimis la 31.05.2023

Matematică
MATEMATICĂ, II, III MEDIU CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Propun câteva jocuri/simulări interactive PhET, create pe platforma Nearpod, pentru disciplina matematică.



Alte materiale educaționale


Galerie imagini, clic pentru zoom


Multimedia


Simulările PhET sunt resurse gratuite bazate pe cercetare și știință și matematică care pot rula online sau pot fi descărcate pe computer. Învățarea prinde viață atunci când elevii interacționează și manipulează aceste simulări colorate. Aceste resurse digitale interactive și animate le permit elevilor să exploreze și să facă conexiuni care să le ajute gândirea științifică și matematică.
Nearpod este un instrument de predare complet gratuit. Folosind această aplicație, elevii pot scrie – desena – discuta – să răspundă cu variante multiple sau să trimită teme profesorului și să primească feedback instantaneu. Mai interesant, le permite profesorilor să-și folosească toate resursele disponibile de pe site-uri web, Powerpoint, videoclipuri... Profesorii pot încorpora complet datele existente direct în acest site web, fără a fi nevoie să reformateze.

Din multitudinea de posibilități de crearea a unor material interactive pentru lecții, m-am oprit la simulările interactive PhET, care oferă elevilor o modalitate practică de a explora subiecte de știință și matematică. Prin încorporarea uneia dintre aceste simulări în Nearpod, fiecare elev va avea o experiență unică pe propriul dispozitiv, iar profesorul poate verifica înțelegerea cu funcțiile de evaluare formativă ale Nearpod și poate oferi o experiență ușor de accesat pentru elevi.


Alte informații

Fracții
https://app.nearpod.com/?pin=E80DFACA7194970BEFD21B64E69DC726-1&&utm_source=link
https://app.nearpod.com/?pin=EC4F73D009D51B9CE47F90F58781D86D-1&&utm_source=link

Înmulțirea
https://app.nearpod.com/?pin=EAB64B93DC83D559ED0A64BB35FD866C-1&&utm_source=link
https://app.nearpod.com/?pin=6031EF2EC0F639AE8EBE2B18C5EC3B9C-1&&utm_source=link



Tudor Octavian

Târgoviște, Dâmbovița

Trimis la 31.05.2023 - 16:30


Materiale similare

Să calculăm cu Artie

Matematică
MATEMATICĂ, II

Elevii de clasa a II-a învață să programeze robotul Artie într-o lecție de matematică. Cu ajutorul lui desenează o formă geometrică și rezolvă exerciții și probleme verificându-și cunoștințele legate de înmulțire și împărțire.

Geometria în viața reală

Matematică
MATEMATICĂ, II

Este o lecție de matematică în care elevul, prin intermediul aplicației goosechase, pornește la o ,,vânătoare de comori" în natură. Profesorul monitorizează, analizează rezolvările misiunilor și intervine în timp real. Astfel se realizează o conexiune între geometrie și mediul înconjurător.