Fundația Orange

Logopedie cu Veselie

Concurs

Casapu Monica

Trimis la 28.05.2023

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, ALTĂ DISCIPLINĂ, I, II, III MEDIU PREDARE, CONSOLIDAREA CUNOȘTINȚELOR, EVALUARE

Site-ul educațional Logopedie cu Veselie reunește peste 100 de materiale audio-video, jocuri interactive și fișe de lucru concepute pentru disciplinele Comunicare în limba română (ciclul primar) și Terapia tulburărilor de limbaj. Link către site: https://terapialimbajului.wordpress.com


Aplicații


Am încercat să realizez un liant între două discipline Comunicare în limba română și Terapia tulburărilor de limbaj, dorind să evidențiez strânsa legătură care există între acestea, adeseori învățătorii apelează la sfatul profesorului logoped și îndrumă către acesta elevii cu dificultăți de pronunție și cei cu dislexo-disgrafie.

Materialele sunt dedicate tuturor copiilor, mai mici și mai măricei, pot fi folosite cu scop instructiv-terapeutic sau doar recreativ. Am creat aceste resurse educaționale deschise în concordanță cu programa școlară, respectând metodica predării citit-scrisului precum și etapele terapeutice specifice terapiei logopedice, scopul fiind acela de a veni în sprijinul copiilor cu tulburări de pronunție și/sau cu dificultăți în însușirea citirii și a scrierii. Însă lumea poveștilor, a poeziilor, exercițiile de dicție, joculețele antrenante pot fi descoperite cu plăcere de către toți copiii, cu sau fără dificultăți în învățare.

Pentru a fi accesibil și ușor de utilizat am conceput acest site pe mai multe categorii: Corectarea sunetelor, Povești, Poezii, Ghicitori, Învățăm și ne jucăm , aceasta din urmă având ca subcategorii - joculețe interactive (jocuri cu povești, jocuri pentru citit, jocuri pentru scris) și fișe de lucru.

În realizarea acestor materiale am folosit diverse instrumente, programe și aplicații: PowerPoint, Canva, Piktochart, Learningapps.org, Wordwall, ChatterPix Kids, Genially, Chrome Music Lab.

Lecțiile pot fi utilizate atât în activitatea directă, la clasă/online, cât și ca temă pentru acasă. Resursele educaționale pot fi folosite atât de terapeuții logopezi, educatori, învățători, cât și de părinți și copii.

Logopedie cu Veselie este un site educațional, pe care eu mi-l imaginez ca pe o floare... iar toți copiii care se vor bucura de ceea ce am creat aici pentru ei – vor deveni fluturașii care adună „dulceața" cunoașterii și a învățării cu plăcere.

Site: https://terapialimbajului.wordpress.com


Casapu Monica, profesor de Altă disciplină

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, Medgidia, Constanța

Trimis la 28.05.2023 - 12:00


Materiale similare

Pași prin lumea sunetelor

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I

Aplicația "Pași prin lumea sunetelor" este un material destinat atât specialiștilor în terapia tulburărilor de limbaj, cât și părinților preocupați de modalități prin care pot contribui la dezvoltarea abilităților de pronunție a propriilor copii.

Blog educațional Happy Kids in a Magic World

Interdisciplinar
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, I, II, III

Învățământul online a creat pentru mine conjunctura de a deveni creator de conținut educațional și narator. Astfel a luat naștere și acest Blog educațional. Scopul a fost de a reuni într-un singur loc toate resursele educaționale deschise, pe care le-am creat pe diferite platforme și aplicații.